Kuopion kaupungin orkesterin henkilöllä on todettu koronatartuna

Kuopion kaupunginorkesterin harjoituksiin maanantaina osallistuneella henkilöllä on todettu koronatartunta.

Tartunnan saanut henkilö on ollut karanteenissa oireiden alettua maanantai-illan jälkeen.

Varotoimena tartuntatautiviranomainen on asettanut kaikki kaupunginorkesterin harjoitukseen osallistuneet henkilöt karanteeniin joulukuun 11. päivään asti.

Kuopion musiikkikeskuksessa liikkuneet asiakkaat ja talon muu henkilöstö eivät ole altistuneet virukselle.

Toiminta muilta osin voi siis jatkua musiikkikeskuksessa.

Kuopion kaupunginorkesterin tiedote

Uudet rajoitteet vaikuttavat konservatorion konsertteihin

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki yli 50 henkilön yleisötilaisuudet koko Itä-Suomessa.

Rajoitukset ovat voimassa 2.12.2020 – 1.1.2021.

Huomioimme viranomaisten antamat rajoitukset ja ohjeet konserttien ja näytösten järjestämisessä.

Pohjois-Savon alueellinen COVID19 -työryhmä suosittelee, että maskia käytetään aktiivisesti sisätiloissa silloin, kun turvavälejä ei käytännössä voi noudattaa.

Huomioittehan huoltajat ja yli 15 vuotiaat tämän maskisuosituksen eteis- ja odotustiloissamme sekä konserteissa ja näytöksissä

 

Ylen uutinen 1.12.2020

Suonenjoen toimipisteen opetusjärjestely tarkentuu

Suonenjoen toimipisteen instrumenttiopetus jatkuu maanantaina 30.11. alkaen lähi- tai etäopetuksena, opettajan harkinnan mukaan. Tarkemmat tiedot saat omalta opettajaltasi.

Ryhmäopetus jatkuu Suonenjoen toimipisteessä lähiopetuksena tiistaista 1.12.2020 alkaen. (Ma 30.11. ryhmät tarkistakaa opetuksen toteutuminen omalta opettajalta.)

Seuraamme päivittäin viranomaistiedotteita ja teemme tarvittaessa nopeallakin aikataululla muutoksia opetusjärjestelyihin.

Seuratkaa viestintää Wilmassa ja oppilaitoksen nettisivuilla.

Suonenjoen toimipiste – Ryhmäopetus keskeytetään, instrumenttiopetus etänä 24.-29.11.2020

Alueella runsaasti lisääntyneiden koronavirustartuntojen ja joukkoaltistumisien vuoksi Suonenjoen toimipisteen ryhmäopetus keskeytetään täksi viikoksi (24.-29.11.2020).

Instrumenttiopetuksen (yksilöopetus) siirtyy etäopetukseen 29.11.2020 asti, tarkemmat tiedot opetuksen toteuttamisesta saat omalta soitonopettajaltasi.


Kuopion konservatorion muissa toimipisteissä opetustyö jatkuu lähiopetuksena, kaikki voimassa olevat perustason suositukset huomioiden.

HUOM! Pohjois-Savon alueellinen COVID19 -työryhmä suosittelee, että maskia käytetään aktiivisesti sisätiloissa silloin, kun turvavälejä ei käytännössä voi noudattaa.

Pyydämme huoltajia ja yli 15-vuotiaita käyttämään maskia oppilaitoksen eteis- ja odotustiloissa.

 

Kasvomaski suositus

Koronavirusepidemia Pohjois-Savossa perustasolla

Oppilaitoksena seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita ja suosituksia.
Niitä noudattamalla pyrimme pitämään opetustoiminnan käynnissä poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta.

 • Pyydämme edelleen huoltajia ja yli 15-vuotiaita oppilaita käyttämään kasvomaskia oppilaitoksen eteis- ja odotustiloissa.
 • Suosittelemme toisen asteen opiskelijoita ja ammatillisen koulutuksen opettajia käyttämään kasvomaskia oppitunneilla (aina oppiaineen salliessa) ja yhteisissä tiloissa.
 • Oppilaitoksen tiloissa tarpeetonta oleskelua tulee välttää.
 • Tule tunneille ja oppilaitoksen tiloihin vain täysin terveenä.
 • Mikäli oppilas tai opiskelija on sairastunut, viranomaisille tulee antaa kaikki pyydetyt tiedot mahdollisista altistustilanteista ja oppilaitosta tulee informoida asiasta.

Kaikki opetus jatkuu lähiopetuksena. Mahdollisista opetusjärjestelyiden muutoksista, ryhmäopetukseen tai yksilöopetukseen liittyen, tiedotetaan wilman kautta.

Kuopion kaupungin tiedote – Kuopiossa palataan perustason suosituksiin

 

Koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen liittyvät suositukset ja ohjeet oppilaitoksessa

Koronavirusepidemia on siirtynyt Kuopiossa ja Siilinjärvellä kiihtymisvaiheeseen.

Oppilaitoksena seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita ja suosituksia.
Niitä noudattamalla pyrimme pitämään opetustoiminnan käynnissä poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta.

Heti keskiviikosta 4.11.2020 alkaen, aiemmin annettujen perustason suositusten lisäksi:

 • Erityisesti toisen asteen opiskelijat ja opettajat pyydämme teitä käyttämään kasvomaskia oppitunneilla (aina oppiaineen salliessa) ja yhteisissä tiloissa.
 • Pyydämme myös huoltajia ja yli 15-vuotiaita oppilaita käyttämään kasvomaskia oppilaitoksen eteis- ja odotustiloissa. Oppilaitoksen tiloissa oleskelua tulee välttää.

Kaikki opetustoiminta jatkuu lähiopetuksena. Mahdollisista opetusjärjestelyiden muutoksista, ryhmäopetukseen tai yksilöopetukseen liittyen, tiedotetaan wilman kautta.

Kasvomaski suositus

Lähiopetuksen jatkuminen syysloman jälkeen

Pohjois-Savossa olemme edelleen korona epidemian perustason alueella ja taiteen perusopetus, ammatillinen koulutus ja avoimen konservatorion opetus jatkuu lähiopetuksena. Haluamme kaikin mahdollisin toimenpitein ehkäistä covid-19 viruksen leviämistä, sillä vastuullinen toiminta on meidän kaikkien etu.

Kaikkien opetuspisteidemme eteis- ja odotustiloissa ei ole mahdollista säilyttää turvavälejä, joten pyydämme huoltajia ja yli 15-vuotiaita oppilaita käyttämään näissä tilanteissa kasvomaskia. Oppilaitoksen tiloissa oleskelua tulee välttää.

Edelleen on tietysti syytä muistaa myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeet hygieniasuosituksista ja turvaväleistä.

On ehdottoman tärkeää, että tunneille tullaan vain täysin terveinä. Pienikin nuha on merkki siitä, että oppilaan on syytä jäädä kotiin ja käydä tarpeen vaatiessa koronatestissä. Mikäli oppilas on sairastunut, viranomaisille tulee antaa kaikki pyydetyt tiedot mahdollisista altistustilanteista ja oppilaitosta tulee informoida asiasta.

 • Jos oppilas on vieraillut maissa, joista palaaville suositellaan omaehtoista 14 päivän karanteenia, hän ei voi karanteeniin aikana tulla oppilaitoksen tiloihin.
 • Jos oppilaan lähipiirissä karanteeniin asetettu henkilö sairastuu, suosittelemme että oppilas ei tule oppitunnille ennen sairastuneen saamaa negatiivista koronatestin tulosta.

Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita ja tiedotamme mahdollisista oppilaitoksen toimintaan vaikuttavista muutoksista wilmassa sekä nettisivuillamme https://www.kuopionkonservatorio.fi/ajankohtaista-koronaviruksesta/.

Maskien käyttöä suositellaan yli 15 vuotta täyttäneille

Maskien käyttöä suositellaan yli 15 vuotta täyttäneille.

 • mm. julkisissa sisätiloissa ja
 • yleisötilaisuuksissa

Maskien hankinnasta ja kustannuksista vastaavat ensisijaisesti opiskelijat, oppilaat/huoltajat itse. Muistathan edelleen tärkeimmät koronaviruksen leviämistä ennaltaehkäisevät toimenpiteet!

THL:n tiedote – Suositus kasvomaskien käytöstä

Opetushallituksen Usein kysyttä – Käytetäänkö vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa maskeja?

Taiteen perusopetus jatkuu lähiopetuksessa

Taiteen perusopetus jatkuu opetussuunnitelman mukaisesti lähiopetuksessa, huomioiden kuitenkin tartuntatautitilanteen jatkumisen ja siihen liittyvät viranomaisten ohjeet ja suositukset.

Oppilaita ja huoltajia sekä opiskelijoita informoidaan pääsääntöisesti Wilman kautta.

Yleisiä ohjeita päivitetään myös oppilaitoksen nettisivulle https://www.kuopionkonservatorio.fi/ajankohtaista-koronaviruksesta/

 


Koronaviruksen leviämistä ennaltaehkäisevät toimenpiteet Kuopion konservatorion lähiopetuksessa

 1. Jokaisen tulee huolehtia hyvästä hygieniasta ja välttää turhia lähikontakteja.
  • kädet pestään (20 sekunnin ajan) ennen ja jälkeen oppitunnin
  • opettajilla on lisäksi käsidesiä opetustiloissa
  • siivousta oppilaitoksen tiloissa on tehostettu
 1. Opetukseen voi osallistua vain täysin terveenä.

Oppitunnille tai oppilaitoksen tiloihin ei saa tulla sairaana, ei edes oireisena.

 1. Työtapoja ja pedagogisia ratkaisuja valittaessa pyritään minimoimaan lähikontaktit huolehtimalla turvaetäisyyksistä ja välttämällä tarpeettomia lähikontakteja.

Emme kuitenkaan voi taata esimerkiksi ryhmäopetuksessa, että oppitunnin aikana täysin vältyttäisiin lähikontakteilta tai että voisimme säilyttää turvavälit koko opetuksen ajan.

 1. Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien tulee välttää lähikontakteja, eikä lähiopetukseen osallistumista voi suositella. Riskiryhmiin kuuluvia oppilaita pyydetään olemaan yhteydessä omaan opettajaan/rehtoriin, että voidaan pohtia mahdollisuuksia järjestää opetus muulla tavoin.
 2. Varhaisiän opetuksessa lapsi-vanhempi-ryhmiin voi osallistua vain yksi vanhempi lapsen kanssa.
 3. Tarpeetonta oleskelua oppilaitoksen tiloissa, odotustiloissa tulee välttää.
 4. Opetushallitukselta tulleen ohjeistuksen mukaan taiteen perusopetusta voidaan antaa osaksi tai tarvittaessa kokonaan lähiopetusta korvaavilla tavoilla kuten etäopetuksena.

Kuopion konservatorio aloittaa lukuvuoden lähiopetuksessa. Seuraamme eri viranomaisten tiedotteita ja reagoimme tarvittaessa niihin mm. muuttuvilla opetusjärjestelyillä. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan oppilaille, huoltajille ja opiskelijoille.

 1. Tarkentavia instrumenttiopetukseen tai ryhmäopetukseen liittyviä ohjeita antavat opettajat, joko Wilman kautta tai oppitunnin yhteydessä.

Oppilaitoksen opetusjärjestelyissä otetaan huomioon tartuntatautitilanteen jatkuminen ja ajantasaiset viranomaisten ohjeet.


For more English information about latest Covid19 updates can be found at THL.fi website.

Coronavirus COVID-19 – Latest Updates