Muusikko, rytmimusiikki

Musiikki ammatiksi? Kuopiossa se onnistuu!

Kuopion konservatorion rytmimusiikkilinjalla järjestetään musiikkialan perustutkintoon (muusikko) johtavaa 2. asteen ammatillista koulutusta Ylen radiotalon studioissa, rennon kannustavassa ilmapiirissä.

Meillä voit kehitää omaa erityisosaamistasi ja laajentaa muusikouttasi toimiaksesi monipuolisena rytmimusiikin ammattilaisena. Saat myös valmiudet opintojen jatkamiseen korkeakouluissa (ns. yleinen korkeakoulukelpoisuus).

Koulutukseen hakeutuvilta vaaditaan edeltävinä opintoina peruskoulu sekä musiikkiopiston perustason oppimäärä tai vastaavat tiedot ja taidot.

Hakuohjeet löydät täältä.

 

Koulutuksen sisältö

Koulutus painottuu instrumenttiopintoihin ja yhtyesoittoon. Valinnaisaineiden ansiosta pystyt räätälöimään juuri itsellesi sopivan opintokokonaisuuden painottaen opintoja loppuvaiheessa esimerkiksi musiikkiteknologiaan, säveltämiseen ja sovittamiseen tai yrittäjyyteen.

Koulutukseen sisältyy sekä musiikkiopintoja että yleissivistäviä opintoja. Osa opinnoista tapahtuu käytännön työelämässä ns. työssä oppimisen kautta.

 

Koulutuksen kesto

Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä ja ohjeellinen kesto 2 tai 3 lukuvuotta pohjakoulutuksesta riippuen. Mikäli opiskelija haluaa musiikkialan perustutkinnon lisäksi suorittaa myös lukio-opinnot, 4. lukuvuosi on tarpeen.