Bach-ilta 13.4.2021 klo 19 Kamarisalissa ja striiminä

Tänään Olli Rantala esittää pianokonsertin Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarisalissa ja konsertissa kuullaan Johann Sebastian Bachin Inventiot ja sinfoniat BWV 772–801.

Salin yleisömäärä on rajattu 20 henkilöön, toivomme yleisöltä kasvomaskien käyttöä ja turvavälien noudattamista. Konsertti striimataan livenä Vimeoon ja striimitallenne on katsottavissa 14 vuorokautta.

 


Ohjelma

I

Inventio C Sinfonia C
Inventio c Sinfonia c
Inventio D Sinfonia D
Inventio d Sinfonia d
Inventio Es Sinfonia Es

II

Inventio E Sinfonia E
Inventio e Sinfonia e
Inventio F Sinfonia F
Inventio f Sinfonia f
Inventio G Sinfonia G

III

Inventio g Sinfonia g
Inventio A Sinfonia A
Inventio a Sinfonia a
Inventio B Sinfonia B
Inventio h Sinfonia h


Olli Rantala (1957–) on siilinjärveläinen pianon- ja urkujensoitonopettaja sekä tutkija. Soiton opinnot Kuopion Musiikkiopistossa alkoivat vuonna 1964 Paul Palvamon johdolla, ja jatkuivat 1969– Pentti Karjalaisen johdolla. Vuonna 1969 opinnot laajenivat urkujensoittoon Tuula Röngän, myöhemmin Erkki Tuppuraisen johdolla. Piano-opintoja kertyi myös muun muassa Eero Heinosen sekä Boris Bermanin mestarikursseilla. Työ Kuopion Musiikkiopistossa (myöh. konservatorio) säestäjänä, tuntiopettajana, opettajana ja lehtorina 1974–2021, Sibelius-Akatemiassa 1987–2021. Musiikin tohtorin tutkinto Sibelius-Akatemiassa (Klaveerit rinnakkain) vuonna 2012. Rantala on esiintynyt pianotaiteilijana ja kamarimuusikkona sekä cembalistina.

Ohjelma pdf-muodossa