Kuopion konservatorion toisen asteen ammatillisen koulutuksen opiskelijat pääsevät opintojensa aikana kehittämään esiintymistaitojaan erilaisten tapahtumien ja konserttien puitteissa.

 

Oppilaskonserttisarjat: Tiistaisarja ja Torstaituokio

Klassisen musiikin oppilaiden ja opiskelijoiden konserttisarjat Tiistaisarja ja Torstaituokio mahdollistavat esiintymistaitojen harjoittelua Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa. Konserttisarjaan ilmoittaudutaan Musiikkikeskuksen 1. kerroksesta, vahtimestarien huoneen vierestä löytyvien kansioiden kautta. Lukukausittain järjestämme 3-5 konserttikertaa sarjassaan.

 

Talvikamari-festivaali

Vuosittain helmikuussa järjestettävä Talvikamari-festivaali kokoaa esiintyjiä eri koulutusasteilta sekä yhdistää ohjelmistossaan musiikkia ja tanssia. Festivaalilla esiintyy Kuopion konservatorion, Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikön sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön oppilaita ja opiskelijoita. Ammatillisen koulutuksen rytmimuusikot ovat myös esiintyneet festivaaliviikon ohjelmaan kuuluvassa Talvikamari-klubissa, joka on viime vuosina järjestetty ravintola Pannuhuoneella.

 

Kytee-festivaali

Kuopion konservatorion rytmimusiikkilinjan ammattiopiskelijoiden KYTEE-festari järjestetään vuosittain joulukuun puolessa välissä. Tapahtumapaikkana on viime vuosina toiminut ohjelmaravintola Maxim (Haapaniemenkatu 34).

 

Liekeissä!-festivaali

Vuosittain tuokokuussa järjestettävä, perinteikäs Liekeissä!-festivaali on Kuopion konservatorion rytmimusiikkilinjan festivaali Kuopion satamassa. Festivaali on juurtunut Kuopion tapahtumatarjontaan ja keväällä 2020 festivaalia järjestetään 10. kerran, luvassa on siis juhlavuosi. Tapahtumapaikaksi on viime vuosina vakiintunut Kuopion Wanha Satama.

Festivaalilla esiintyvät Kuopion konservatorion toisen asteen ammatillisen koulutuksen rytmimusiikin muusikko-opiskelijat, joista suurin osa tekee tapahtumassa ammattiosaamisen näyttöjään. Lisäksi yksi festivaaliviikon ilta on omistettu perusopetuksen rytmimusiikkioppilaille. Musiikkityylit ja teemat vaihtelevat vuosittain, mutta kaikkiaan ohjelmisto on joka vuosi monipuolinen ja runsas. Genret vaihtelevat jazzista rockiin, metalliin ja jopa freestyle-räppiäkin on ohjelmistossa kuultu.

Viime vuosina festivaalilla on nähty mm. tribuutteja musiikin suurille nimille kuten ABBA, Kingston Wall, Alicia Keys, Whitney Houston, Deep Purple ja James Brown. Lisäksi muusikko-opiskelijat pääsevät esittämään festivaalilla omaa tuotantoaan. Myös kokoonpanojen koot vaihtelevat sooloesiintymisistä Big bandeihin.

 

Kaikki Kuopion konservatorion tapahtumat löydät täältä: TAPAHTUMAT-SIVU