Kuopion konservatorio – musiikkia ja tanssia Savon sydämessä

Kuopion konservatorio on Suomen suurin ja monipuolisin musiikki- ja tanssioppilaitos. Meillä opinnot voi aloittaa varhaisiän opinnoista, eli tuttavallisemmin muskarista ja lastentanssista lähtien, jatkaa musiikin ja tanssin perusopetuksessa sekä edetä musiikkialan ammatilliseen koulutukseen saakka. Lisäksi konservatorio tarjoaa omakustanteisia opintoja Avoimessa konservatoriossa. Oppilaitoksen toiminta-alueeseen kuuluvat Kuopio, Nilsiä, Siilinjärvi, Juankoski, Suonenjoki ja Lapinlahti.

Opinnot musiikkialan perustutkintoon johtavassa toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa voivat painottua klassiseen musiikkiin tai rytmimusiikkiin (muusikko) sekä syksystä 2016 lähtien myös musiikkiteknologiaan. Koulutukset järjestetään osittain yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Ammatillinen koulutus Kuopion konservatoriossa antaa valmiudet opintojen jatkamiseen korkeakouluissa, eli ns. yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Pääosa konservatoriosta toimii kuopiolaisen musiikkielämän näköalapaikalla Kuopion Musiikkikeskuksessa, johon ovat sijoittuneet myös Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikki ja tanssi, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö ja Kuopion kaupunginorkesteri. Samassa talossa on siis mahdollista opiskella musiikkia ja tanssia varhaislapsuudesta korkeimpiin ammattitutkintoihin saakka!

Lukuisat konserttimme ja erilaiset yhteistyöproduktiomme ovat tärkeä osa Kuopion ja sen lähiseudun musiikki- ja tanssielämää. Ne myös antavat opiskelijoillemme mahdollisuuden osallistua aktiivisesti esiintymistoimintaan ja avaavat opiskelijoiden työelämäyhteyksiä. Kuopion konservatorio tarjoaa kaikenikäisille musiikin ja tanssin opiskelijoille monipuolisen ja virikkeellisen oppimisympäristön.

Kansainvälisyys on mukana oppilaitosten arkipäivässä opettaja- ja opiskelijavierailuina ja kurssitoimintana. Kuopion konservatorio toimii myös Itä-Suomen Hyvinvointivoimala (VOIMALA) -yhteistyöverkoston johtajana ja hallinnoijana. VOIMALAn tehtävänä on kehittää kulttuurin mahdollisuuksia hyödyntäviä hyvinvointipalveluja ja siihen liittyvää moniammatillista osaamista sekä uutta liiketoimintaa.

esitekuva

Yleisesite 2021