Hakeminen oppilaaksi Kuopion konservatorioon

 

Musiikin perusopintojen haku 20.3.-19.4.2017 – Hakuaikaa jatkettu 23.4. saakka!

Hakeminen

Hakuaika musiikin perusopetukseen on ajalla 20.3.-23.4.2017.
Hakulomake täytetään sähköisesti osoitteessa https://wilma.kuopionkonservatorio.fi/browsecourses.
Hakulomakkeella valitaan toimipiste sekä soitin, johon haetaan. Tarkemmat ohjeet löytyvät hakulomakkeelta. Hakulomakkeen täyttäminen edellyttää, että hakijalla on käytössään toimiva sähköpostiosoite.

Kuopion konservatoriossa voi opiskella 30 eri soitinta. Alle kouluikäisenä voi aloittaa pianon-, jousisoittimien-, harmonikan-, kanteleen- ja huilunsoiton. Muiden puhallinsoittimien hyvä aloitusikä on 8-10 vuotta. Rytmimusiikin oppilaiden alaikäraja on 8 vuotta.

Opetusta on tarjolla Kuopiossa, Juankoskella, Lapinlahdella, Nilsiässä, Siilinjärvellä sekä Suonenjoella.

Hakeminen suzukiopetukseen
Suzukiopetukseen haetaan samalla lomakkeella kuin musiikin perusopetukseen. Pääaineeksi valitaan lomakkeesta haluttu instrumentti, jonka perässä on teksti ”(suzuki)”. Suzuki-menetelmän mukaista opetusta tarjotaan vain Kuopiossa. Suzukiopetukseen valitaan pääsykokeen perusteella. Lisäksi kokeen yhteydessä on vanhempien haastattelu. Opinnot aloitetaan 4-6 vuoden iässä.

Pääsykoe

Musiikin perusopetuksen oppilaat valitaan pääsykokeen perusteella, joka pidetään 22.5.- 24.5.2017. Pääsykokeeseen sisältyy pieni musikaalisuustesti, vapaasti valittava laulunäyte ja lyhyt soittonäyte, mikäli soitinopintoja on jo takana. Pyrkijältä ei kuitenkaan edellytetä aikaisempia musiikkiopintoja.

Kevään 2017 hakijoiden pääsykoepaikat, -ajat ja ohjeet pääsykokeeseen osallistumiseen julkaistaan toukokuun alussa konservatorion www-sivuilla osoitteessa: www.kuopionkonservatorio.fi/musiikki/paasykokeet. Pääsykokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua!

Pääsykokeen sisältö

Musikaalisuustesti:
Jokainen pyrkijä tekee lyhyen tehtäväsarjan, johon sisältyy rytmin, yksittäisten sävelten ja melodianpätkien toistoa sekä sointujen kuuntelua. Rytmitoistot tehdään opettajan mallin mukaan rytmikapuloilla, rummuilla, tai taputtaen, sävelten ja melodioiden toistot laulaen, viheltäen tai soittimia käyttäen.

Laulunäyte:
Pyrkijä esittää itse valitsemansa lyhyen laulun ilman säestystä. (HUOM. klassiseen lauluun pyrkijöillä erilliset ohjeet.)

Soittonäyte:
Pyrkijä voi esittää itse valitsemansa lyhyen kappaleen. Soittonäyte kannattaa antaa, jos soittoharrastus on alkanut jo aikaisemmin.

Klassiseen lauluun pyrkijä: Pääsykokeissa tulee esittää vähintään yksi säestyksellinen yksinlaulu. Konservatorion säestäjä on käytettävissä – ota säestysnuotti mukaan. Klassisten lauluopintojen aloittamisikä on 16 -25 vuotta.

Pääsykoetulosten ilmoittaminen

Kaikille hakijoille lähetetään henkilökohtainen ilmoitus valinnoista juhannukseen mennessä. Valituilla opinnot alkavat elokuussa 2017.

Varasijoilta voidaan ottaa oppilaita vielä syyslukukauden kuluessa, mikäli oppilaspaikkoja vapautuu. Näistä ilmoitetaan oppilaille heti henkilökohtaisesti.

Lisätietoa musiikin perusopinnoista

Klassisen musiikin opinnot
Rytmimusiikin opinnot
Lisätietoa soittimista
Toimipisteet
Lukukausimaksut

Lisäksi hakijan kannattaa tutustua etukäteen Musiikin perusopetukseen oppaaseen – siinä on hyödyllistä tietoa mahdollisia musiikkiopintoja silmälläpitäen. Tullessasi konservatorioon sitoudut oman soittimen opiskelun lisäksi osallistumaan myös yhteismusisointiin ja musiikin perusteiden opetukseen.

Lisätietoja musiikin perusopetuksen hausta: opintosihteeri@kuopionkonservatorio.fi

Takaisin alkuun

Tanssin perus-/syventävien opintojen haku 20.3.-19.4.2017

Tanssin perusopintoihin voi hakea 9-vuotiaana tai sitä vanhempana. Alkeisiin ei vaadita edeltäviä tanssiopintoja. Pääainevaihtoehdot ovat nykytanssi tai baletti.
Kuopiossa on tarjolla sekä balettia että nykytanssia, Juankosken ja Nilsiän toimipisteissä pääaine on nykytanssi.

Lisätietoa tanssin perusopinnoista
Lukukausimaksut

Hakeminen

Hakuaika tanssin perusopetukseen on ajalla 20.3.-19.4.2017.
Hakulomake täytetään sähköisesti osoitteessa https://wilma.kuopionkonservatorio.fi/browsecourses. Hakulomakkeella valitaan pääaine (nykytanssi/baletti) sekä toimipiste. Tarkemmat ohjeet löytyvät hakulomakkeelta. Hakulomakkeen täyttäminen edellyttää, että hakijalla on käytössään toimiva sähköpostiosoite.

Näytetunti ylemmille luokille pyrkijöille

Kaikki 10-vuotiaat ja sitä vanhemmat hakijat, joilla on tanssiopintoja takanaan, kutsutaan näytetunnille, jonka tarkoituksena on määrittää hakijalle tasoltaan sopiva ryhmä. Näytetunti on perjantaina 19.5. kello 17.00 Musiikkikeskuksen tanssisalissa.

Oppilaspaikasta ilmoittaminen

Kaikille hakijoille lähetetään henkilökohtainen kirje oppilaspaikasta toukokuun loppuun mennessä. Opinnot alkavat elokuussa 2017.

Lisätietoja tanssin perusopetuksen hausta: opintosihteeri@kuopionkonservatorio.fi

Takaisin alkuun