Hyvinvointivoimala pilotti – etämusiikkilähetyksiä vanhusten palvelukoteihin

Hyvinvointivoimala pilotti – etämusiikkilähetyksiä vanhusten palvelukoteihin on Kuopion konservatorion ja Kuopion kansalaisopiston yhteispilotti. Pilotti osa Itä-Suomen Hyvinvointivoimala -hanketta, jonka projektipäällikkönä toimii Eeva Mäkinen Kuopion konservatoriolta. Rahoitus pilottiin tulee Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Sisällöntuottajina toimivat Kuopion konservatorion musiikkipedagogit Susanna Laukkanen ja Elina Vetoniemi.

Kuopion kansalaisopisto antaa tilat etälähetykseen ja kansalaisopiston suunnittelija Jonna Jäntti ja aluerehtori Sari Summanen vastaavat lähetystilasta ja tekniikasta. Lisäksi Kuopion kansalaisopisto on lainannut osaan yksiköistä lähetyksen vastaanottamiseen liittyvää tekniikkaa.

Pilotti on ollut käynnissä syksystä 2015 alkaen ja mukana on kaksi palvelukotia Kuopiosta (Levänen ja Tervaniitty). Nilsiästä on ollut mukana kolme palvelukotia (Ollukka, Attendo Iltatuuli 1 Nilsiä ja Nilsiän Vanhustensuoja Ry:n Tilhilä). Uusi palvelukoti Ainola tulee mukaan Maaningalta helmikuussa 2016.

Selvityksen alla on pilotin laajentaminen esimerkiksi Karttulaan sekä mahdollisten kotihoidon palvelun piirissä olevien kotona asuvien vanhusten mukaan saaminen omasta kotoa käsin.

Pilotti on otettu ilolla vastaan mukana olevissa palvelukodeissa. Pilotti tuo palvelukodin arkeen mukavaa vaihtelua. Samalla palvelukotien henkilökunta oppii käyttämään uutta tekniikkaa.

Täydentävää informaatiota löytyy tiedotteen liitteenä olevasta koosteesta.

Lisätietoja pilotista antavat:
Kuopion konservatoriolla projektipäällikkö Eeva Mäkinen, puh. 045 1360202, eeva.makinen@kuopionkonservatorio.fi

Kuopion kansalaisopistolla Sari Summanen, puh. 044 7482 350, sari.summanen@kuopio.fi ja koulutussuunnittelija Jonna Jäntti, puh. 044 718 4719 jonna.jantti@kuopio.fi

 

Järjestäjät: Kuopion konservatorio, Kuopion kansalaisopisto