In memoriam: Pianotaiteilija Kimmo Huikurin muistokonsertti 19.9.2017 klo 19 Kamarimusiikkisalissa

Kuopion konservatorion opettajat muistavat sävelin ja lauluin pitkäaikaista työtoveriaan, Kimmo Huikuria, tiistaina 19.9. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa järjestettävässä muistokonsertissa. Yli 30-vuotisen työuran konservatoriossa tehnyt Huikuri menehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen Kuopiossa toukokuussa 2016. Hänet muistetaan tunnollisena ja asioihin syvällisesti paneutuvana opettajana, joka vei oppilaitaan tavoitteellisesti eteenpäin. Kimmo oli herkkävaistoinen pianotaiteilija, jolle kamari- ja liedmusiikki olivat erityisen lähellä sydäntä. Esteetikkona hän etsi kauneutta ja harmoniaa musiikista ja elämästään.

Muistokonsertin ohjelma on koottu teoksista, jotka olivat Kimmolle itselleen erityisen rakkaita, ja joita hän oli esittänyt kollegojensa kanssa viime vuosina konservatorion tapahtumissa. Illan esiintyjinä on suuri joukko musiikin ammattilaisia, joista valtaosa toimii konservatorion opettajina. Konsertissa kuullaan varsin monipuolinen kokoelma liediä, kamarimusiikkia ja pianokappaleita muun muassa Sibeliukselta, Brahmsilta, Piazzollalta ja Lisztiltä. Latinalaisen musiikin sävelet kaikuivat Kimmon elämässä myös tanssilattialla: Kimmo harrasti menestyksekkäästi kilpatanssia seniorisarjassa, jossa hänet pareineen palkittiin usein sarjansa parhaina. Huikuri toimi myös bailatinon ohjaajana mm. Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumissa.

Pianotaiteilija Kimmo Huikurin muistokonserttiin on yleisöllä vapaa pääsy. Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi konserttiin Kimmon oppilaat, työtoverit, omaiset sekä kaikki musiikin ystävät! Konsertin kesto on noin kaksi tuntia, sisältäen väliajan.

Lisätiedot:

Seuraa tapahtumaa Facebookissa: https://www.facebook.com/events/342092459584403

Tuottaja-tiedottaja Anu Piispanen

anu.piispanen@kuopionkonservatorio.fi, 044 7279 216

 

 

In memoriam – Kimmo Huikuri (5.10.1959–25.5.2016)

Kuopion konservatorioon laskeutui syvä suru lukuvuoden 2016 lopussa. Pianonsoiton lehtori Kimmo Huikuri menehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen Kuopiossa 25.5.2016. Kimmo Huikuri teki yli 30-vuotisen työuran Kuopion konservatoriossa. Hän toimi vuodesta 1987 alkaen pianonsoiton opettajana ja säestäjänä sekä vuodesta 1988 pianonsoiton lehtorina. Hän toimi useiden vuosien ajan myös Sibelius-Akatemian Kuopion osaston pianon tuntiopettajana ja säestäjänä. Huikuri muistetaan myös Lapinlahden musiikkileireiltä, joilla hän opetti vuosina 1987–1998. Hänelle myönnettiin SML:n kultainen ansiomerkki vuonna 2014.

Vaasassa syntynyt, 4-vuotiaana Sodankylään muuttanut Kimmo Huikuri aloitti pianonsoiton opinnot Lapin musiikkiopistossa ja jatkoi Oulun konservatoriossa Pekka Vapaavuoren johdolla. Hän kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1978 Sodankylän lukiosta. Vuonna 1985 hän suoritti musiikkioppilaitoksen soitonopettajan tutkinnon Oulun konservatoriossa. Opinnot jatkuivat Pekka Vapaavuoren ja Risto Kyrön johdolla Kuopion konservatoriossa, jossa hän suoritti musiikkioppilaitoksen opettajan jatkotutkinnon vuonna 1990. Vuonna 1987 hän suoritti pianonsoiton A-tutkinnon Sibelius-Akatemiassa ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2000. Kimmo Huikuri myös opiskeli yksityisesti Wienin musiikkikorkeakoulussa prof. Maria Regina Seidlhoferin johdolla.

Työtoverit muistavat Kimmo Huikurin tunnollisena ja asioihin syvällisesti paneutuvana opettajana. Hänellä oli ehtymätön kiinnostus etsiä arkistojen kätköistä aarteita, harvoin soitettuja sävellyksiä oppilailleen. Hän oli monille oppilailleen luotettava isähahmo, jota jäädään suuresti kaipaamaan. Hän vei tavoitteellisesti oppilaitaan eteenpäin ja nämä osallistuivat menestyksekkäästi pianokilpailuihin ja -katselmuksiin. Kimmo Huikuri osallistui aktiivisesti Kuopion konservatorion pianokollegion toimintaan. Hän oli erittäin kielitaitoinen ja toimi usein Kuopion konservatorion musiikkitapahtumien kuuluttaja- ja juontotehtävissä. Hän kehitti jatkuvasti omaa osaamistaan mm. osallistumalla Pianopedagogit ry:n valtakunnallisiin seminaareihin.

Kamarimusiikki ja liedmusiikki olivat erityisen lähellä Kimmo Huikurin sydäntä. Erinomaisin arvosanoin suoritetun pianonsoiton A-tutkinnon arvioinnissa kuvailtiin hänen soittonsa harvinaisen intensiteetin kertovan poikkeuksellisesta eläytymiskyvystä ja peräänantamattomasta sinnikkyydestä musiikillista totuutta etsittäessä. Esteetikkona hän etsi kauneutta ja harmoniaa musiikista ja elämästään.

Nuoruudessaan Kimmo Huikuri harrasti uintia menestyksekkäästi saavuttaen SM-kultaa uinnin nuorten viestijoukkueessa. Viime aikoina taito tuli käyttöön hänen opettaessaan uintia useille maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille. Myöhemmin kuvaan astui kilpatanssi seniorisarjassa, jossa hänet pareineen palkittiin usein sarjansa parhaina. Huikuri toimi myös bailatinon ohjaajana mm. Kuopio Tanssii ja Soi -viikoilla.

Kimmo Huikurin elämän perustana oli vahva kristillinen usko. Hän myös toimi Kuopion Raamattu Puhuu -seurakunnan ylistysryhmän johtajana ja opettajana.

Kimmo Huikuria jäivät kaipaamaan puoliso, omaiset sekä laaja joukko oppilaita, ystäviä ja kollegoita.

 

Katariina Liimatainen, pianonsoiton yliopettaja, Kuopion konservatorio