Inclusive Pedagogy in Arts – Europe -hankkeen projektitapaaminen 24.–26.10.2017 Kuopiossa

 

Kuopion konservatorio hallinnoi Inclusive Pedagogy in Arts – Europe -hanketta, joka käynnistyi syyskuun 2017 alussa. Hankkeen tavoitteena on edistää inklusiivista taidekasvatusta Suomessa ja Euroopassa. Hankekumppaneina Kuopion konservatoriolla on sekä musiikkioppilaitoksia että korkeakouluja. Mukana ovat musiikkikoulut Saksan Vechtasta ja Liettuan Siauliaista, yliopistot Vechtasta, Siauliaista ja Wienistä sekä Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikkö Kuopiosta.

Hankkeen ensimmäinen projektitapaaminen järjestetään 24.–26.10.2017 Kuopiossa. Tapaamisen myötä hankekumppanit pääsevät muun muassa tutustumaan inklusiiviseen musiikki- ja tanssipedagogiikkaan Kuopion konservatoriossa ja kuopiolaisissa kouluissa.

IPA-E -hankkeen pääpaino on erityisesti musiikin ja tanssin alalla, muita taiteenaloja kuitenkaan unohtamatta. Hankekumppanit pyrkivät keräämään hyviä käytänteitä ja syventämään omaa osaamistaan tutustamalla toistensa toimintaan ja opetussuunnitelmiin hankkeen aikana. Hankkeen myötä voidaan edistää erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten yhdenvertaista mahdollisuutta saada tavoitteellista taidekasvatusta niin Suomessa kuin Euroopassa. Hanke kestää maaliskuun 2019 loppuun.

Hanke on yhteisrahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta.

Lue lisää hankkeesta täältä.

Inclusive Pedagogy in Arts – Europe project in English.

 

Lisätiedot hankkeen projektitapaamisesta 24.–26.10. 2017 Kuopiossa:

Projektikoordinaattori Annukka Knuuttila, annukka.knuuttila@kuopionkonservatorio.fi, puh. 050 4634 848

Projektikoordinaattori Elina Vetoniemi, elina.vetoniemi@kuopionkonservatorio.fi, puh. 045 1393 918