Opetustoiminta alkaa normaalisti, AVI:n kokoontumisrajoitukset eivät koske opetustoimintaa

  • Kaikki opetustoiminta voi alkaa normaalisti, aiemmat hygienia- ja turvaväleihin liittyvät suositukset huomioiden. AVI:n kokoontumisrajoitukset eivät koske opetustoimintaa.
  • Kasvomaskisuositus säilyy ennallaan: maskia kannattaa käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista, myös yksityisissä tapaamisissa.
  • Itä-Suomen aluehallintoviraston voimassa olevan määräyksen mukaisesti yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ei tule järjestää.

Rajoitus koskee kaikkia sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Määräys on voimassa 22.1.2021 saakka.

  • Alueellinen COVID-19-työryhmä eli ”koronanyrkki” arvioi tilannetta seuraavan kerran 11.1.2021.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Itä-Suomen alueella sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää alle kahdenkymmenen (20) henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Tilaisuuksien turvallisuus on varmistettava noudattamalla tarkasti opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Päätös koskee kaikkia Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen eli Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien kuntia.

Määräys on voimassa ajalla 23.12.2020 – 22.1.2021.

Aluehallintoviraston tiedote 22.12.2020