Kamarimusiikki

Kuopion konservatoriossa yhteismusisoidaan erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa siitä lähtien, kun soittotaidot sen mahdollistavat.
Kamarimusiikkiyhtyeet esiintyvät ahkerasti oppilaitoksen konserteissa. Helmikuinen Talvikamari-tapahtuma on kamarimusiikin vuosittainen suurkatselmus.

  • Yhteismusisointi voi olla periodi- tai projektiluonteista tai useita vuosia kestävää säännöllistä ja pitkäjänteistä työskentelyä.
  • Pääaineen opettajat vastaavat omien oppilaidensa ohjaamisesta yhteismusisointiin.

 

Orkesterit

Kuopiossa toimii useita eri-ikäisille oppilaille tarkoitettuja jousiorkestereita. Kaikki orkesterit harjoittelevat viikottain ja esiintyvät vähintään kahdesti lukuvuoden aikana. Myös jokaisessa muussa toimipisteessä on jousiorkesteri tai –ryhmä.

Jousiorkesterit aloittavat viikolla 34.

Jousiorkesterien konserttikortti info

 

Primo-orkesteri

Primo-orkesterissa soittavat jousisoittimien vasta-alkajat, joilla ei vielä ole pääaineessaan tasosuorituksia. Primo-orkesteria ohjaavat Sonja Koistinen, Aino Konttinen, Suvi Hyttinen, Kiira Siikavirta ja Kirsi Meriranta.

Primo-orkesteri harjoittelee maanantaisin klo 16.00-18.00 musiikkikeskuksen kamarimusiikkisalissa.

Primo-orkesterin aikataulu kevät 2020

 

Juniorijouset

Juniorijouset-orkesterin soittajat ovat suorittaneet pääaineen 1. tasosuorituksen. Juniorijousia ohjaavat Tuomas Untamala, Katja Kankaanpää, Esko Kauppinen ja Leena Muona. Orkesteri harjoittelee maanantaisin klo 16.00-18.00 Niiralan koulun kamarimusiikkisalissa.

Alkutapaaminen ma 20.8. klo 17

Juniorijouset harjoutusaikataulu jouluun 2019 asti

 

Kamarijouset

Kamarijousten soittajat ovat tehneet soittimessaan 2. tasosuorituksen, joten ohjelmisto on vaativampaa kuin Juniorijousissa. Kamarijousten kokoonpanoa laajennetaan tarpeen mukaan myös muilla kuin jousisoittimilla. Orkesteria ohjaavat Tuomas Untamala, Katja Kankaanpää, Esko Kauppinen ja Leena Muona. Orkesteri harjoittelee tiistaisin klo 16.00-18.00 Niiralan koulun kamarimusiikkisalissa.

Aloitus ti 21.8. klo 16.

Kamarijouset aikataulu jouluun 2019 asti

 

Puhallinorkesterit

Puhaltajien yhteismusisointi tapahtuu suurimmaksi osaksi paikallisissa puhallinorkestereissa, joiden kanssa konservatorio tekee yhteistyötä. Kuopiossa yhteistoimintaorkesterit ovat Haapaniemen Nuorisopuhallinorkesteri, Rajalan Puhaltajat ja Pohjantien Nuorisopuhallinorkesteri, Juankoskella Juantehtaan soittajat.

 

Kansanmusiikkiorkesteri

Kokoontuu torstaisin Musiikkikeskuksen muskariluokassa klo 18.15 – 19.15

Kansanmusiikkiorkesteri on tarkoitettu niin vasta-alkajille kuin pidemmälle soittoharrastuksessa ehtineille soittajille. Orkesteriin voi osallistua kun osaa oman soittimensa perusteet eli saa instrumentistaan äänen ja tietää miten sitä käytetään.

Kansanmusiikkiorkesterissa ideana on koota yhteen eritasoiset soittajat ja tarjota näin yhteismusisointimahdollisuuksia myös aivan soittotaipaleen alussa oleville soittajille. Opetuksessa hyödynnetään kansanmusiikille ominaista korvakuulo-oppimista ja mukana kulkee olennaisena osana myös laulu, improvisointi ja muuntelu.

 

AmKo-Sinfonia

Suurin orkesteri AmKo-Sinfonia toimii periodeittain. Kokoonpano on klassinen sinfoniaorkesteri kaikkine soitinryhmineen. Soittajisto koostuu konservatorion ammatillisen koulutuksen ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoista sekä konservatorion edistyneimmistä musiikin perusopetuksen oppilaista. Orkesterin pääkapellimestarina toimii Savonia-amk:n Musiikin ja tanssin yksikön lehtori Rauno Tikkanen, mutta orkesteria johtavat ajoittain myös muut kapellimestarit.