Kamarimusiikki

Kuopion konservatoriossa yhteismusisoidaan erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa siitä lähtien, kun soittotaidot sen mahdollistavat.
Kamarimusiikkiyhtyeet esiintyvät ahkerasti oppilaitoksen konserteissa. Helmikuinen Talvikamari-tapahtuma on kamarimusiikin vuosittainen suurkatselmus.

  • Yhteismusisointi voi olla periodi- tai projektiluonteista tai useita vuosia kestävää säännöllistä ja pitkäjänteistä työskentelyä.
  • Pääaineen opettajat vastaavat omien oppilaidensa ohjaamisesta yhteismusisointiin.

 

Orkesterit

Kuopiossa toimii useita eri-ikäisille oppilaille tarkoitettuja jousiorkestereita. Kaikki orkesterit harjoittelevat viikoittain ja esiintyvät vähintään kahdesti lukuvuoden aikana. Myös jokaisessa muussa toimipisteessä on jousiorkesteri tai –ryhmä. Kuopiossa toimivien konservatorion jousiorkestereiden (Primo-orkesteri, Juniorijouset ja Kamarijouset) toimintaan on integroitu musiikkitaito-opetus, jolloin oppilaat saavat orkesteriin osallistumalla myös musiikkitaitosuoritukset.

 

Primo-orkesteri

Primo-orkesterissa soittavat jousisoittimien vasta-alkajat, joilla ei vielä ole pääaineessaan tasosuorituksia. Primo-orkesteria ohjaavat Sonja Koistinen, Aino Konttinen, Suvi Hyttinen, Kiira Siikavirta ja Kirsi Meriranta.

Primo-orkesteri harjoittelee maanantaisin klo 16.00-18.00 musiikkikeskuksen kamarimusiikkisalissa.

Primo-orkesterin aikataulu kevät 2021

 

Juniorijouset

Juniorijouset-orkesterin soittajat ovat suorittaneet pääaineen alkutason. Juniorijousia ohjaavat Tuomas Untamala, Lotta Harju, Leena Muona, Kiira Siikavirta sekä Iia Linnainmaa ja Kirsi Meriranta. Orkesteri harjoittelee maanantaisin klo 16.00-18.00 musiikkikeskuksen kamarimusiikkisalissa.

Juniorijouset aikataulu alkuvuosi 2021

 

Kamarijouset

Kamarijousten soittajat ovat suorittaneet soittimessaan keskitason, joten ohjelmisto on vaativampaa kuin Juniorijousissa. Kamarijousten kokoonpanoa laajennetaan tarpeen mukaan myös muilla kuin jousisoittimilla. Orkesteria ohjaavat Tuomas Untamala, Lotta Harju, Mikko Väisänen, Kiira Siikavirta ja Marja-Liisa Koponen (syyskuun 2020 loppuun sijaisena Riikka Pellinen). Orkesteri harjoittelee tiistaisin klo 16.00-18.00 musiikkikeskuksen kamarimusiikkisalissa.

Kamarijouset aikataulu kevät 2021

 

Puhallinorkesterit

Puhaltajien yhteismusisointi tapahtuu suurimmaksi osaksi paikallisissa puhallinorkestereissa, joiden kanssa konservatorio tekee yhteistyötä. Kuopiossa yhteistoimintaorkesterit ovat Haapaniemen Nuorisopuhallinorkesteri, Rajalan Puhaltajat ja Pohjantien Nuorisopuhallinorkesteri, Juankoskella Juantehtaan soittajat.

 

Kansanmusiikkiorkesteri

Kokoontuu torstaisin Musiikkikeskuksen muskariluokassa klo 18.15 – 19.15

Kansanmusiikkiorkesteri on tarkoitettu niin vasta-alkajille kuin pidemmälle soittoharrastuksessa ehtineille soittajille. Orkesteriin voi osallistua kun osaa oman soittimensa perusteet eli saa instrumentistaan äänen ja tietää miten sitä käytetään.

Kansanmusiikkiorkesterissa ideana on koota yhteen eritasoiset soittajat ja tarjota näin yhteismusisointimahdollisuuksia myös aivan soittotaipaleen alussa oleville soittajille. Opetuksessa hyödynnetään kansanmusiikille ominaista korvakuulo-oppimista ja mukana kulkee olennaisena osana myös laulu, improvisointi ja muuntelu.

 

AmKo-Sinfonia

Suurin orkesteri AmKo-Sinfonia toimii periodeittain. Kokoonpano on klassinen sinfoniaorkesteri kaikkine soitinryhmineen. Soittajisto koostuu konservatorion ammatillisen koulutuksen ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoista sekä konservatorion edistyneimmistä musiikin perusopetuksen oppilaista. Orkesterin pääkapellimestarina toimii Savonia-amk:n Musiikin ja tanssin yksikön lehtori Rauno Tikkanen, mutta orkesteria johtavat ajoittain myös muut kapellimestarit.