Kitarataiteilija Ismo Eskelinen opettaa Kuopion konservatoriolla 27.-28.9.2017

Kitaran ja kitaransoiton osa-aikaisena vastuulehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa työskentelevä kitarataiteilija Ismo Eskelinen vierailee Kuopion konservatoriossa opettamassa 27. ja 28. syyskuuta 2017. Opetus tapahtuu konservatorion Haapakulman muskariluokassa ja Haapaniemen koululla. Opiskelijoina on kitaristeja Kuopiosta, Jyväskylästä, Varkaudesta, Rautalammilta ja Juankoskelta. Kurssi huipentuu torstaina 28.9. klo 18 Männistön Pyhän Johanneksen kirkossa pidettävään päätöskonserttiin, jossa opiskelijat ja opettajat esiintyvät yhdessä ja yksin.

Kitarataiteilija Ismo Eskelisellä (s. 1971) on monipuolinen ja menestyksekäs kansainvälinen ura taiteilijana. Eskelinen on tunnettu myös pedagogina ja hän on työskennellyt Sibelius-Akatemiassa kitaramusiikin tuntiopettajana vuodesta 2003.

Opetusperiodi  Kuopion konservatoriossa toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa ja se on osa Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa maakunnallista nuorisokoulutushanketta, jonka tarkoituksena on tukea musiikkikulttuuria monipuolisesti ja turvata korkeatasoinen musiikin harrastaminen kaikkialla Suomessa. Kolmivuotisen hankkeen kuluessa Sibelius-Akatemian opettajat vierailevat eri musiikkioppilaitoksissa. Opetus järjestetään yhteistyössä paikallisten opettajien kanssa, ja kurssien sisällöt räätälöidään kunkin oppilaitoksen tarpeiden mukaan.

Ismo Eskelinen esiintyi Itä-Suomen lääketiedepäivien avajaiskonsertissa tiistai-iltana 26.9. Hän soitti Kuopion kaupunginorkesterin solistina Joaquin Rodrigon Aranjuez-konserton. Tämä esiintyminen on ollut samalla alkusysäyksenä opetusvierailun järjestymiselle.

 

Kurssin aikataulu:

Keskiviikko 27.9. klo 12-15, Kuopion konservatorio, Haapis, muskariluokka, Haapaniemenkatu 10

Keskiviikko 27.9. klo 15-18, Haapaniemen koulu, Aseveljenkatu 8
Ulko-ovi lukossa, yhteys tekstiviestillä numeroon 050 360 411, Markku Laakso

Torstai 28.9. klo 13-16, Kuopion konservatorio, Haapis, muskariluokka, Haapaniemenkatu 10

Torstai 28.9. klo 18.00, Kitaramusiikkia kirkossa (kitarakurssin päätöskonsertti), Männistön Pyhän Johanneksen kirkko, Kellolahdentie 8
Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

 

Lisätiedot:

Markku Laakso

markku.laakso@kuopionkonservatorio.fi

050 3604111