Koiramainen oopperatulkinta Mauri Kunnaksen kirjasta nyt Kuopiossa!

Koiramainen oopperatulkinta Mauri Kunnaksen kirjasta nyt Kuopiossa!

Kuopion kaupunginteatteri, Kuopion konservatorio ja Savonia-AMK sekä Musti ja Mirri yhdistävät voimansa ja juhlistavat satavuotiasta Suomea näyttävästi oopperalla. Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva huima sankaritaru Koirien Kalevala saa ensi-iltansa Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä 1.4.2017 Virpi Rautsialan ohjaamana.

Ooppera kertoo Kalevan mailla muinoin asuneesta villistä ja vapaasta koirien heimosta. Heimon naapurina eleli hurja ja häijy susien kansa ja niiden välissä taas pieni, mutta sitkeä kissojen heimo. Eläinlajien kilpaillessa metsien kuninkuudesta, ei kiivailtakaan kahinoilta voitu välttyä.

Oopperan on säveltänyt Jaakko Kuusisto. Sen kantaesitys oli vuonna 2004 Savonlinnan Oopperajuhlilla. Sen libretto on Sami Parkkisen kirjoittama. Puvut on suunnitellut Riitta Röpelinen ja lavastuksen Tarja Väätänen.

Rautsialan lisäksi Kuopion taiteelliseen tiimiin kuuluvat musiikin harjoittamisesta ja johtamisesta vastaava kapellimestari Rauno Tikkanen, laulujen harjoittamisesta vastaava Mari Anne Hilander sekä koreagrafi Virve Varjos. Oppilaitosyhteistyönä tehtävässä produktiossa lavalla nähdään lähes 60 esiintyjää.

Ensi-ilta 1.4.2017 Minna-näyttämöllä