Kuopion konservatorion kannatusyhdistykselle Suomen kulttuurirahaston myöntämä apuraha näppärikurssin järjestämiseen

Kuopion konservatorion kannatusyhdistys ry on saanut Suomen Kulttuurirahaston Yleisrahastosta 4000 euron apurahan näppärikurssin järjestämiseen. Kurssin päätöskonsertti järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksen konserttisalissa sunnuntaina 23.5.2021.

 

Kuopion konservatorio kokoaa kaikki oppilaitoksen jousisoittajat musisoimaan yhdessä suomalaisen kansanmusiikin parissa raikkaalla otteella tehdyin sovituksin. Tarkoitus on koota paitsi eri-ikäiset jousisoittajat yhteen, myös omalta osalta auttaa suomalaisen musiikkiperinteen säilymisessä ja ajassa mukana pysymisessä. Osallistua voi taitojen mukaan joko soittamalla tai laulamalla ja nuoremmat oppivat vanhemmilta. Mukaan odotetaan n. 200 soittajaa ja laulajaa.

 

Opettajiksi saapuu näppäriperinteen kotiseudulta mm. legendaarinen Mauno Järvelä ja useita nuoremman näppäriopettajapolven edustajia. Kappaleita harjoitellaan muiden soittoläksyjen ohessa etukäteen, ensin pienemmissä ryhmissä omien opettajien kanssa ja ennen konserttia muutaman päivän tiiviimmän soittojakson puitteissa, kokonaisuuden yhdistämällä. 

 

Näppärimusiikki ylittää raja-aitoja eri musiikkityylien välillä ja yhdistelee ns. klassisen musiikkikoulutuksen ja kansanmusiikin niin, että lähestymistavassa on jotain tuttua, jotain uutta, sekä iloa, huumoria ja yhdessä tekemisen voimaa.

 

Tarkempia tietoja kurssista ja konsertista päivitetään Kuopion konservatorion nettisivuille lukuvuoden 2020-21 aikana.

 

Tietoja myönnetyistä apurahoista: https://apurahat.skr.fi/myonnot

 

 

Lisätietoja:

Suvi Hyttinen

suvi.hyttinen@kuopionkonservatorio.fi