Kuopion konservatorion tanssi 20 vuotta: Esittelyssä Mari Toivanen, tanssinopettaja

MARI TOIVANEN, TANSSINOPETTAJA

Mari Toivanen aloitti pianonsoiton harrastamisen Kuopion konservatoriossa vuonna 1992. Jossain vaiheessa 90-luvun puolessa välissä pääaineeksi vaihtui kuitenkin huilu. Tanssiopinnot hän aloitti konservatoriolla vuonna 1999 pääaineenaan nykytanssi ja sivuaineenaan jazztanssi ja baletti. Tanssin opiskelua konservatoriolla kesti viitisen vuotta. Toivanen muistelee, että jossain vuosien 2003–04 tienoilla tuli opiskeltua myös lauluopintojakin.

Harrastukset johtivat työelämään. Tällä hetkellä Toivanen työskentelee päätoimisena tanssinopettajana Kuopion konservatoriolla. Toivanen muistelee opiskeluvuosiaan lämmöllä – monia hyviä muistoja on säilynyt etenkin ihanista tanssikavereista, opettajista ja esiintymisistä. Erityisesti musiikin ja tanssin yhteistyö on jäänyt vahvasti hänen mieleensä.

Toivanen toteaa Kuopion konservatoriolla opiskelun antaneen hänelle vankan pohjan lähteä jatkamaan opiskelua myöhemmin muualla. Hän haluaakin muistuttaa nykyisiä ja tulevia opiskelijoita konservatorion opintojen tarjoamista hienoista mahdollisuuksista: Ottakaa ilo irti!

LUE LISÄÄ TARINOITA TANSSIKOULUN VUOSIEN VARRELTA JA TANSSIN OPETUKSESTA