Lähiopetuksen jatkuminen syysloman jälkeen

Pohjois-Savossa olemme edelleen korona epidemian perustason alueella ja taiteen perusopetus, ammatillinen koulutus ja avoimen konservatorion opetus jatkuu lähiopetuksena. Haluamme kaikin mahdollisin toimenpitein ehkäistä covid-19 viruksen leviämistä, sillä vastuullinen toiminta on meidän kaikkien etu.

Kaikkien opetuspisteidemme eteis- ja odotustiloissa ei ole mahdollista säilyttää turvavälejä, joten pyydämme huoltajia ja yli 15-vuotiaita oppilaita käyttämään näissä tilanteissa kasvomaskia. Oppilaitoksen tiloissa oleskelua tulee välttää.

Edelleen on tietysti syytä muistaa myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeet hygieniasuosituksista ja turvaväleistä.

On ehdottoman tärkeää, että tunneille tullaan vain täysin terveinä. Pienikin nuha on merkki siitä, että oppilaan on syytä jäädä kotiin ja käydä tarpeen vaatiessa koronatestissä. Mikäli oppilas on sairastunut, viranomaisille tulee antaa kaikki pyydetyt tiedot mahdollisista altistustilanteista ja oppilaitosta tulee informoida asiasta.

  • Jos oppilas on vieraillut maissa, joista palaaville suositellaan omaehtoista 14 päivän karanteenia, hän ei voi karanteeniin aikana tulla oppilaitoksen tiloihin.
  • Jos oppilaan lähipiirissä karanteeniin asetettu henkilö sairastuu, suosittelemme että oppilas ei tule oppitunnille ennen sairastuneen saamaa negatiivista koronatestin tulosta.

Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita ja tiedotamme mahdollisista oppilaitoksen toimintaan vaikuttavista muutoksista wilmassa sekä nettisivuillamme https://www.kuopionkonservatorio.fi/ajankohtaista-koronaviruksesta/.