Lapsille ja nuorille avoin puhallinorkesteriviikonloppu Nilsiässä 31.3.-2.4.2017

Nilsiän musiikinystävät ry järjestää kaikille avoimen Lasten ja nuorten puhallinorkesteriviikonlopun 31.3.-2.4.2017 Nilsiän yläkoululla. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kuopion konservatorion Nilsiän toimipisteen ja F-musiikin kanssa, ja se noudattaa Yamaha ClassBand toiminta-ajatusta. Opetusperiodin opettajat ovat Kuopion konservatoriosta. Osallistujat saavat käyttöönsä Yamahan laadukkaat lainasoittimet sekä Yamaha ClassBand -nuottimateriaalin.

Viikonloppu on tarkoitettu niille lapsille ja nuorille, jotka eivät välttämättä ole soittaneet mitään instrumenttia tai harrastaneet musiikkia aikaisemmin. Periodin aikana on tarkoitus opetella alkeet yhdestä puhallinsoittimesta (soitinvalikoimassa huilu, klarinetti, saksofoni, trumpetti, vetopasuuna ja baritoni). Opetusta annetaan soitinryhmissä ammattitaitoisten opettajien johdolla sekä soitetaan orkesterissa. Viikonlopun huipentaa konsertti, jossa orkesteri pääsee esiintymään sekä seuraamaan jo pidempään musiikkia harrastaneiden lasten ja nuorten esityksiä.

Tapahtuma on tarkoitettu pääasiassa lapsille ja nuorille, mutta se ei estä myös halukkaita aikuisia tulemasta mukaan. Myös jonkin puhallinsoittimen alkeet osaava soittaja on tervetullut mukaan oman soittimensa kanssa!

Puhallinorkesteriviikonlopun tärkeimmät periaatteet ovat yhdessä tekemisen ilo, laadukas opetus ja laadukkaat instrumentit sekä musisoimisen riemu!

Viikonlopun hinta on 20€/osallistuja. Hinta sisältää instrumenttiopetuksen soitinryhmittäin, orkesteriharjoitukset, lainasoittimen, välipalan ja lounaan (lauantaina ja sunnuntaina).

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 29.3. mennessä:

Hanna Hautsalo, hanna.hautsalo@kuopionkonservatorio.fi ja puh. 040 5145 358