LIEKEISSÄ!-FESTIVAALI 26.-30.4.2021 

Tämän vuonna Liekeissä!-juhlafestivaali järjestetään 26.-30.4.2021 ja täyteen tulee 10-vuotta! Tapahtumapaikkana toimii Ohjelmaravintola Maxim ja juhlafestivaali striimataan!


MAANANTAI 26.4. klo 16.30 – 22.30

ANDY BLUE & THE BLUE EYES – Blues is a state of mind
Andy Blue & The Blue Eyes seikkailee sinisissä tunnelmissa soittaen blueshenkistä musiikkia eri vuosikymmeniltä.

ÄÄNI ON MINUN – Jonna Tervomaa -tribuutti
Harriet Jefferyn luotsaaman yhtyeen keikalla kuullaan koskettavia tekstejä ja kauniita melodioita, rockin räyhähenkeä unohtamatta.

QUEEN’S GAMBIT – Hunajaista tykitystä 70-luvulta
Queen’s Gambit tekee pelisiirron 70-luvulle kooten kennon täyteen naisartistien hunajaisimpia rakkauslauluja ja tanssittavia menobiisejä.

THE SOUND OF PARADISE VALLEY – John Mayerin tuotantoa
Matias Rissanen yhtyeineen soittaa kitaristi John Mayerin tuotantoa.

THE YEES, THE HAWS – Perinteistä kantrimusiikkia!
The Yees, The Haws laittaa lavalla riviin sekä kitarat että perinteisimmät kantrirallit! Yhtye esittää silmissä vilisevään tempoon klassikoita Hank Williamsin tuotannosta Albert Leen kovimpiin kahdeksasosatykityksiin. Nyt kuullaan musiikkia sieltä, missä niskaa polttaa, navetta tuoksuu ja pontikka tupruaa. YEEHAW!

BETRAY YOUR PROPHETS – Lamb Of God -tribuutti
Eetu Pennasen luotsaama Betray Your Prophets -yhtye soittaa valikoituja otoksia Lamb of God -metalliyhtyeen tuotannosta.


TIISTAI 27.4. klo 17.30 – 22.30

OSA-AIKAISET RAKASTAJAT – Stevie Wonder -tritbuutti
Soul-ikoni Stevie Wonderin musiikkia esittävän seitsenhenkisen yhtyeen hyvän mielen spektaakkeli. Toivottavasti kotikatsomoon on raivattu tilaa myös tanssia, sillä keikkaa seuratessa saattaa groove viedä mennessään. 

THE EARWORMS – life’s hard, and so is this music
Musiikin kauneus, ja vaikeus on kuulijan korvassa, vai onko? Striimin äärellä selviää, miten The Earworms -yhtye käsittelee tätä ikuisuuskysymystä.

E.A.D.Y – Paramore -tribuutti
E.A.D.Y soittaa setillisen Paramoren musiikkia vankalla otteella. Hyvä bändi, parempaa musiikkia, can’t go wrong!

ROCKSTORM – The Winery Dogs -tribuutti
Progressiivista hard rockia myrskyisellä asenteella. Tennarit tiukalle ja kypärä päähän, odotettavissa tiukkaa tykitystä ja särösävelten kuohua.

DARKEST SHADES OF GOLD plays Woods of Ypres
”Love the living” – kanadalaisen Woods Of Ypres -yhtyeen edesmenneen keulahahmon sanat kuvaavat myös heitä tributoivan Darkest Shades of Gold -yhtyeen keikkaa. Luvassa setillinen suuria tunteita. 


KESKIVIIKKO 28.4. klo 17 – 22.30

VILLATONIX – Poppia a cappellana

SUPERREGULAR GANG & INVASION OF THE NOYCE
Viidestä muusikosta koostuva Superregular Gang päätti tarttua haasteeseen ja päihittää pahuuden voimat soittamalla setillisen kitaristitaitelija Oz Noyn kaikkein pahamaineisimpia klassikoita.

THE ALCHEMIST plays compositions written by Miika Sohlman
Ainutkertainen tilaisuus kuulla The Alchemist -yhtyeen jazz-vivahteista ja progressiivista musiikkia. Sävellykset ovat yhtyeen keulahahmo Miika Sohlmanin käsialaa ja suurin osa teoksista on ensimmäistä ja ainoaa kertaa kuultavissa nyt ja tässä!

KIIRUS – A Tribute To Rush
Viisihenkinen Kiirus esittää kourallisen näytteitä kanadalaisen progeyhtye Rushin tunnetuimmista teoksista. Hektisen menon lisäksi luvassa on myös leppoisampia tunnelmia. Kiireen vilkkaa kuuntelemaan, tämä kyyti ei ehdi odotella!

TELEVISIOJALAT plays Radiohead
Televisiojalat esittää festareilla parhaat palat Radiohead -yhtyeen koko uran varrelta.

BORN THIS WAY – Lady Gaga -tribuutti
Ronja Koskelan luotsaama BORN THIS WAY -yhtye esittää Lady Gagan tuotantoa tuoreina rock-henkisinä sovituksina. 


TORSTAI 29.4. klo 17.30 – 22.30

MASQUENAAMAT esittää kubanismia!
Torstai-illan alkupaloiksi nautitaan kuubalaisia, brasilialaisia ja suomalaisia latinmusiikin helmiä.

OPPILAATH – A Tribute to Opeth
Opethin musiikkia viimeiseltä 15 vuodelta

LUNATIC TRANSMISSION plays Porcupine Tree

ISEENOJAM plays Dream Theater
VAKAVA PROGEVAROITUS! iseejojaM on Valtteri Pitkäsen progehörhöistä kokoama porukka, joka soittaa setillisen jenkkiläisen progemetallibändi Dream Theaterin alkutuotantoa. Laittakaa turvavyöt kiinni, sillä kohta tilutetaan kovaa!

TATU & TUTKIMUSMATKAILIJAT (vierailija)
Tatu & Tutkimusmatkailijat -yhtyeen keulahahmo Tatu Back tuo Liekkeihin kuusihenkisen kokoonpanonsa, josta suurin osa on Kuopion konservatoriosta valmistuneita musiikkialan ammattilaisia. Yhtyeen musiikki sekoittaa luontevasti keskeisten vaikuttajiensa tyylipiirteitä sinfonisesta jazz-rockista maailmanmusiikkiin. Tatu & Tutkimusmatkailijat vie meidät mukanaan progressiivis-psykedeelisen rockin ja rootsin maailmoihin.


PERJANTAI 30.4. (Vappuaatto) klo 14 – 19

POHJANTIEN JUNIOR BIG BAND
Pohjantie Junior Big Band aloittaa vappuaaton striimin, kapellimestarina Krzysztof Dobosiewicz.

D-BAND
Krzysztof Dobosiewicz johtaa hittibiiseistä suurelle orkesterille tekemiään sovituksia. D-bandin muusikot ovat konservatorion ja Savonia amk:n klassisen ja rytmimusiikin opiskelijoita.

THE GRACENOTES – Viehkeää vaarantuntua
The Gracenotesin seurassa meininki on vähintäänkin moniulotteinen. Poppareista, rokkareista ja klassisen musiikin taitureista kasattu yhdeksänhenkinen jazz-orkesteri muuttaa ison lavan savuiseksi loungeksi!

JAZZORKESTERI KARILLO – katkeransuloista groovea
Kietoo kuulijansa katkeransuloisen grooven pauloihin.

MUUMISPEKTAAKKELI – Musiikkia Muumilaaksosta!
Olipa kerran ei-niin-vakavasti-asioihin-suhtautuva pianisti, joka alkoi muistella lapsuuttaan Muumilaakson tarinoiden parissa ja ymmärsi, kuinka hyvää musiikkia sarjassa olikaan. Hän keräsi ympärilleen samanhenkisiä muusikoita, ja tavoitteeksi nousi nopeasti Muumien ilosanoman levittäminen aina Yksinäisten vuorten syvimpään kolkkaan asti.

FUNK YOU! – Kokoelma funk-klassikoita
Kaksitoista muusikkoa lavalla! Funk You! tarjoilee tiukkaakin tiukempia rytmimusiikin klassikoita mm. Tower Of Power, Vulfpeck ja Fearless Flyers -yhtyeiltä.