Lukukausimaksut

 

Kuopion konservatorion lukukausimaksu- ja oppilaspaikan peruutusehdot:

  1. Oppilas sitoutuu hakiessaan/jatkoilmoittautuessaan maksamaan koko lukuvuoden maksun eräpäivään mennessä. Syyslukukausi laskutetaan elo-syyskuussa ja kevätlukukausi tammi-helmikuussa.
  2. Lukukauden oppilaspaikan voi perua maksutta sähköisellä perumisilmoituksella ennen ensimmäisen opetusviikon alkua.
  3. Opetuksen alkamisen jälkeen oppilas maksaa lukukausimaksun kokonaan, myös silloin kun hän jättää tulematta opetukseen tai keskeyttää sen.
  4. Mikäli oppilas joutuu perumaan oppilaspaikkansa kesken lukuvuoden terveydellisistä syistä (lääkärintodistuksella) tai elämäntilanteen äkillisestä muutoksesta johtuen, lukukausimaksusta veloitetaan ennen perumista pidetyt kerrat.
  5. Opetus ei voi jatkua mikäli edellisen lukukauden lukukausimaksu on maksamatta.

 

Laskutus

Syyslukukausi laskutetaan elo-syyskuussa ja kevätlukukausi tammi-helmikuussa.

Maksaminen

Maksut tulee suorittaa eräpäivään mennessä.
Maksujärjestelyistä voi sopia kirjanpitäjän kanssa.
Mikäli syyslukukauden maksua ei ole maksettu lukukauden loppuun mennessä, aiheuttaa se opintojen päättymisen vuodenvaihteessa.
Mikäli kevätlukukauden maksua ei ole maksettu lukukauden loppuun mennessä, aiheuttaa se opintojen päättymisen toukokuun loppuun.

 

Lukukausimaksujen huojennukset

Lukukausimaksuista voidaan hakemuksesta myöntää huojennusta taloudellisin perustein. Huojennusta ei voi hakea avoimen konservatorion opintoihin. Huojennukset myönnetään koko lukuvuodeksi (sekä syys- että kevätlukukausi). Huojennushakemus tulee toimittaa vuosittain elokuun viimeiseen päivään mennessä.

Kevätlukukaudella (tammikuun puolivälissä) käsitellään sellaisten oppilaiden huojennushakemukset, jotka ovat aloittaneet opetuksen kesken lukuvuoden. Tammikuun alussa huojennusta voi hakea myös, mikäli huoltajien taloudellinen tilanne on selkeästi heikentynyt edelliseen syksyyn verrattuna.

Huojennushakemukset käsittelee hallintopäällikkö, jolta saa asiasta tarkempia tietoja (puh. 050 5912730)