Musiikin valmentavan opetuksen opetustarjonta

5–10-vuotiaat

Pianiino -pianonsoiton johdantokurssi 5–7-vuotiaat

Pianiinossa lapsi saa pianonsoitonopetusta kahden oppilaan pienryhmässä 30 min./vko yhden lukuvuoden ajan. Opetuspaikkana on Kuopio. Kurssilla soittajat saavat elävän kosketuksen pianoon soittimena, soittamisen alkeisiin, rytmiikkaan, nuotteihin, laulamiseen ja improvisointiin sekä viikoittaiseen soittotunneilla käymiseen. Pianiinoon ei ole pääsykoetta. Ryhmien järjestämisestä päätetään lukuvuosittain. Tutustu musiikin varhaisiän opintojen ryhmätarjontaan.

Ilmoittautuminen:
Pianiinoon hakijat ilmoittautuvat hakuaikana. Pianiinoon voi ilmoittautua, vaikkei opiskelisi musiikkileikkikoulussa tai musiikkipajassa.

Lapsikuoro 6–10-vuotiaat

Kuorossa lauletaan tuttuja ja uudempiakin lastenlauluja, leikkiä unohtamatta. Laulun lisäksi kuorossa käytetään rytmiikkaa musiikin sykettä tukemaan ja soitetaan muskarista tuttuja rytmisoittimia. Muutamia esiintymisiä vuoden mittaan tulee varmasti. Kuoro on tarkoitettu 6–10 vuotiaille. Tutustu musiikin varhaisiän opintojen ryhmätarjontaan.

Ilmoittautuminen:

Nykyiset lapsikuorolaiset voivat jatkoilmoittautua kuoroon Wilman kautta jatkoilmoittautumisaikana.

Uudet lapsikuorolaiset ilmoittautuvat hakuaikana. Lapsikuoroon voi ilmoittautua, vaikkei opiskelisi musiikkileikkikoulussa tai musiikkipajassa.

Soitinkaruselli 6–8-vuotiaat

Soitinkaruselli on uusi soitinvalmennuksen muoto 6–8-vuotiaille. Lukuvuoden aikana tutustutaan tietyn soitinryhmän soittimiin. Karuselliopetukseen ei ole pääsykoetta. Osallistuja ei tarvitse omaa soitinta, lukukausimaksuun sisältyy lainasoitin. Tutustumisaikaa lukukauden aikana 3–4 viikkoa/soitin, jonka jälkeen vaihto seuraavaan, kotiharjoittelua varten lapsi saa vuorossa olevan soittimen lainaan (soittimilla perusvakuutus). Vanhempien toivotaan olevan mukana tunneilla. Karuselliin voi osallistua yhden lukuvuoden ajan.

Opetus alkaa, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi ryhmän muodostamiseen. Tutustu musiikin varhaisiän opintojen ryhmätarjontaan.

Ilmoittautuminen:
Nykyiset muskarilaiset voivat jatkoilmoittautua karuselleihin Wilman kautta jatkoilmoittautumisaikana.

Uudet karusellihakijat ilmoittautuvat hakuaikana. Karuselliin voi ilmoittautua, vaikkei opiskelisi musiikkileikkikoulussa tai musiikkipajassa.

Esimerkkejä soitinyhdistelmistä (myös muut soitinyhdistelmät ovat mahdollisia eri toimipisteissä):
Kiharakaruselli 6–8-vuotiaille: Kitara, kantele, harmonikka ja nokkahuilu.
Jousikaruselli 6–8-vuotiaille: Viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso.
Bändikaruselli 7–8-vuotiaille: Koskettimet, rummut, sähkökitara/sähköbasso.

Musiikkipajatoiminta 7–8-vuotiaat

Kouluikäiset (peruskoulun 1.–2.-luokkien) oppilaat voivat jatkaa musiikkileikkikouluryhmän jälkeen opiskelua musiikkipajassa, joissa syvennetään jo aiemmin omaksuttuja tietoja ja taitoja monipuolisin työtavoin ja soittimin (esim. rummut, Orff-soittimet, kantele). Musiikkipajaan voi tulla oppilaaksi vaikkei ole ollut aikaisemmin musiikkileikkikouluryhmässä. Ryhmävaihtoehtoina ovat tavallinen musiikkipaja ja kanteleensoittoon painottunut kantelemusiikkipaja. Pajoissa tutustutaan eri instrumentteihin, perehdytään musiikin teorian alkeisiin ja saadaan valmennusta mahdollisiin soitinopintoihin. Musiikkipajatoiminnan muoto ja sisällön painotus voivat vaihdella vuosittain ja paikkakunnittain, ja siihen voivat osallistua myös ne oppilaat, jotka ovat jo aloittaneet jonkin instrumentin opiskelun.

Tutustu musiikin varhaisiän opintojen ryhmätarjontaan.