Muskarin opetustarjonta

0–4-vuotiaat

 

Masumuskari

Musiikki, leikki ja lorut osaksi vauvaperheen arkea

Masumuskarissa odottavat äidit pääsevät musisoimaan jo raskauden aikana. Vauvojen synnyttyä toiminta jatkuu äitien ja vauvojen yhteisellä muskarilla. Muskariryhmä kokoontuu lukuvuoden aikana 31–33 kertaa (45 min. kerrallaan).

Ryhmästä voi musiikin ilon lisäksi löytää uusia ystäviä ja vertaistukea vauva-arkeen. Osallistuminen ei vaadi aiempia musiikkiopintoja eikä soitto- tai laulutaitoa. Vauva nauttii oman vanhempansa äänestä juuri sellaisena kuin se on. Myös isät ovat tervetulleita ryhmään ja lukuvuoden aikana pyritään järjestämään muutamia perhekertoja viikonloppuisin.

Masumuskariryhmiä perustetaan lukuvuosittain kysynnän mukaan.

 

Vauva- taapero- ja nappularyhmät 3kk–2-vuotiaat

Lapset jaetaan ryhmiin syntymävuoden mukaan (ryhmäkoot 6–10 oppilasta).

Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa 45 min. kerrallaan.

Alle 3-vuotiaiden opetuksen tavoitteena on myönteisen ja miellyttävän ilmapiirin luominen, ja työskentelyssä musiikkiin yhdistetään myös muita taidemuotoja. Pienimmät muskarilaiset tulevat ryhmään oman aikuisen kanssa ja iän karttuessa lasta rohkaistaan yhä itsenäisempään toimintaan.

 

Musiikkileikkikouluryhmät 3–4-vuotiaat

Lapset jaetaan ryhmiin syntymävuoden mukaan (ryhmäkoot 6–10 oppilasta).

3-4-vuotiaiden ryhmät kokoontuvat kerran viikossa 45 min. kerrallaan.

Opetuksen tavoitteena on herättää rakkaus, kiinnostus ja uteliaisuus musiikkiin. Opetus etenee lapsen kehitysvaiheiden mukaan. Muskarissamme opetuksen lähtökohtana ovat lapsen oma kokemus ja leikinomainen toiminnallisuus.

Meille on tärkeää, että muskarissa on ilmapiiri, joka kunnioittaa lapsen omaa persoonallisuutta ja jossa jokainen rohkenee osallistua yhteisiin leikkeihin omalla tavallaan. Tuemme lapsen itseluottamuksen ja keskittymiskyvyn kehittymistä.