Musiikin perusopetuksen pääsykokeet 22. – 24.5.2018

Musiikin perusopetuksen oppilaat valitaan pääsykokeen perusteella, johon sisältyy pieni musikaalisuustesti, vapaasti valittava laulunäyte ja lyhyt soittonäyte, mikäli soitinopintoja on jo takana. Pyrkijältä ei kuitenkaan edellytetä aikaisempia musiikkiopintoja.

Pääsykokeet järjestetään 22.-24.5.2018. Tarkemmat tiedot pääsykokeista julkaistaan tällä sivulle viimeistään toukokuun ensimmäisellä viikolla. 

 

Pääsykokeen sisältö:

Musikaalisuustesti:
Jokainen pyrkijä tekee lyhyen tehtäväsarjan, johon sisältyy rytmin, yksittäisten sävelten ja melodianpätkien toistoa. Rytmitoistot tehdään opettajan mallin mukaan rytmikapuloilla, rummuilla, tai taputtaen. Sävelten ja melodioiden toistot tehdään laulaen tai viheltäen.
Laulunäyte:
Pyrkijä esittää itse valitsemansa lyhyen laulun ilman säestystä.  (HUOM. klassiseen lauluun pyrkijöillä erilliset ohjeet.)
Soittonäyte:
Soittonäyte kannattaa antaa, jos soittoharrastus on alkanut jo aikaisemmin. Pyrkijä voi esittää itse valitsemansa lyhyen kappaleen.

Klassiseen lauluun pyrkijä: Pääsykokeissa tulee esittää vähintään yksi säestyksellinen yksinlaulu. Konservatorion säestäjä on käytettävissä – ota säestysnuotti mukaan. Klassisten lauluopintojen aloittamisikä on 16 -25 vuotta.