Musiikkiteknologi-koulutus alkaa Kuopion konservatoriossa syksyllä 2016

Kuopion konservatorion järjestämässä toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa alkaa syksyllä 2016 musiikkialan perustutkintoon johtava musiikkiteknologi-koulutus. Koulutus järjestetään Kotkankalliolla Yle:n radiotalon studiotiloissa, läheisessä yhteistyössä Kuopion konservatorion muusikko- ja Savonia-ammattikorkeakoulun musiikkipedagogi-opiskelijoiden kanssa. Hakuaika koulutukseen on 1.–19.8.2016.

Varsinaisten musiikkiteknologian opintojen (studiotyöskentely, esitystilanteen äänentoisto, musiikkiohjelmistot ym.) ohella opintoihin kuuluu myös instrumentti- ja yhtyesoiton opintoja. Opiskelijalla on mahdollisuus syventää tietämystään musiikista myös vapaavalintaisilla opintojaksoilla, esimerkiksi notaatio, sävellys, sovitus, transkriptio, rytmiikka jne.

Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä ja ohjeellinen kesto 2-3 lukuvuotta pohjakoulutuksesta riippuen. Mikäli opiskelija haluaa musiikkialan perustutkinnon lisäksi suorittaa kaksoistutkinnon, joka sisältää myös lukio-opinnot, on opiskeluaika 3 tai 4 lukuvuotta. Koulutus antaa valmiudet opintojen jatkamiseen korkeakouluissa (ns. yleinen korkeakoulukelpoisuus).

Muusikon koulutuksen suorittaneilla opiskeluaika on yksi lukuvuosi. Hakijalta edellytetään harrastuneisuutta musiikin parissa, laulun tai jonkin instrumentin perushallintaa, tietämystä musiikin teoriasta sekä perustietoja/-kokemusta musiikkilaitteistoista ja musiikkiohjelmistoista. Koulutukseen hakeminen tapahtuu Kuopion konservatorion kotisivujen kautta www.kuopionkonservatorio.fi/ammatillinen-koulutus/hakuinfo

Samaan aikaan Kuopion konservatoriossa järjestetään ammatillisen koulutuksen lisähaku muusikon opintoihin. Valittavana muusikko-koulutuksessa on klassinen musiikki ja rytmimusiikki. Hakuaika 1.7.–23.8.