Oppilaat, huoltajat ja opiskelijat, Kiitos kuluneesta lukuvuodesta!

Tämä lukuvuosi päättyi hyvin poikkeuksellisissa tunnelmissa. Ei perinteisiä oppilaskonsertteja, tanssinäytöksiä tai lukuvuoden päätöstä ohjelmanumeroineen ja stipendeineen. Maaliskuussa koronaepidemia rajoituksineen laittoi oppilaitoksen tiukkaan paikkaan ja nopealla aikataululla jouduimme muuttamaan opetukset lähiopetuksesta etäopetukseen. Samalla myös oppilaitoksen hallinto siirtyi työskentelemään pääsääntöisesti etänä, joten monella saralla olimme tänä keväänä uuden edessä.

Erityiskiitos teille huoltajille, oppilaille ja opiskelijoille siitä yhteistyöstä, jota teitte kevään aikana konservatorion henkilökunnan kanssa, että opetus pystyi jatkumaan poikkeustilanteesta huolimatta. Tällaiseen tilanteeseen ei varmasti meistä kukaan ollut osannut varautua, ei työssä eikä kotona. Näin suuren ja oppilaitoksen toiminaan merkittävästi vaikuttaneen epidemian käsittelystä on jäänyt meille monien haasteiden jälkeen myös hyvää tulevan varalle. Toivottavasti pystymme näitä etäopetuksen aikana kehitettyjä menetelmiä hyödyntämään oppilaitoksen opetuksen laadun parantamisessa jo ensi lukuvuonna.

 

Muutamia tärkeitä asioita tiedoksenne:

Kesän jälkeen oppilaitos jatkaa toimintaansa normaalisti, ellei uusia toimintaa rajoittavia säädöksiä tule valtioneuvostolta. Mahdollisista rajoituksista ja normaalia toimintaa estävistä säädöksistä tiedotamme kotisivulla https://www.kuopionkonservatorio.fi/ sekä Wilman kautta. Tässä vaiheessa katsomme kuitenkin luottavaisin mielin tulevaan lukuvuoteen!

Oppilaitoksen johto on päättänyt perua syksylle 2020 suunnitellut lukukausimaksujen korotukset ja näin huomioida kaikkia asiakkaita tasavertaisesti koronaepidemian aiheuttaman etäopetuskevään jälkeen. Varsinaisiin lukukausimaksujen palautuksiin emme tässä tilanteessa ryhdy, sillä oppilaitos on jatkanut opetustoimintaa parhaansa mukaan myös poikkeusoloissa.

Haluamme toivottaa teille kaikille hyvää ja aurinkoista kesää!

Kuopion konservatorion johtoryhmä

Esko Kauppinen, rehtori

Elina Vetoniemi, apulaisrehtori

Jussi Luomanen, hallintopäällikkö