Orkesterit

Kuopiossa toimii useita eri-ikäisille oppilaille tarkoitettuja jousiorkestereita. Kaikki orkesterit harjoittelevat viikottain ja esiintyvät vähintään kahdesti lukuvuoden aikana. Myös jokaisessa muussa toimipisteessä on jousiorkesteri tai –ryhmä.

Primo-orkesteri

Primo-orkesterissa soittavat jousisoittimien vasta-alkajat, joilla ei vielä ole pääaineessaan tasosuorituksia. Orkesteria johtaa Leena Muona puh. 0400-014504

Kevätkausi aloitetaan jo to 5.1.2017 klo 15.30 tutti, Kamarisalissa

Primo-orkesterin harjoitusaikataulu keväällä 2017

Primo-orkesterin harjoitusaikataulu loppukevät 2017

Juniorijouset

Juniorijouset-orkesterin soittajat ovat suorittaneet pääaineen 1. tasosuorituksen. Juniorijousia ohjaavat Tuomas Untamala, Katja Kankaanpää, Esko Kauppinen ja Leena Muona. Orkesteri harjoittelee maanantaisin klo 16-17.45 Musiikkikeskuksen Kamarisalissa.

Juniorijousien aikataulu joululomaan asti

Juniorijousten harjoitusaikataulu hiihtolomaan 2017 asti

JUNIORIJOUSTEN AIKATAULU LOPPUKEVÄT 2017

Kamarijouset

Kamarijousten soittajat ovat tehneet soittimessaan 2. tasosuorituksen, joten ohjelmisto on vaativampaa kuin Juniorijousissa. Kamarijousten kokoonpanoa laajennetaan tarpeen mukaan myös muilla kuin jousisoittimilla. Orkesteria ohjaavat Tuomas Untamala, Katja Kankaanpää, Esko Kauppinen ja Leena Muona. Orkesteri harjoittelee tiistaisin klo 16-17.45 Musiikkikeskuksen Kamarisalissa.

Kamarijousten aikataulu joululomaan asti 

Kamarijouset aikataulu hiihtolomaan 2017 asti

KAMARIJOUSTEN AIKATAULU LOPPUKEVÄT 2017

AmKo-Sinfonia

Suurin orkesteri AmKo-Sinfonia toimii periodeittain. Soittajisto koostuu konservatorion ammatillisen koulutuksen ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoista sekä konservatorion edistyneimmistä musiikin perusopetuksen oppilaista. Kokoonpano on klassinen sinfoniaorkesteri kaikkine soitinryhmineen. Orkesterin pääkapellimestarina toimii Savonia-amk:n musiikin ja tanssin yksikön lehtori Rauno Tikkanen, mutta orkesteria johtavat ajoittain myös muut kapellimestarit.

AmKo-Sinfonian harjoitusaikataulu syksy 2016

Puhallinorkesterit

Puhaltajien yhteismusisointi tapahtuu suurimmaksi osaksi paikallisissa puhallinorkestereissa, joiden kanssa konservatorio tekee yhteistyötä. Kuopiossa yhteistoimintaorkesterit ovat Haapaniemen Nuorisopuhallinorkesteri, Rajalan Puhaltajat ja Pohjantien Nuorisopuhallinorkesteri, Juankoskella Juantehtaan soittajat.