Paavali Jumppasen mestarikurssi Kuopiossa pianonsoiton opiskelijoille

Pianotaiteilija Paavali Jumppanen saapuu pitämään mestarikurssia Niiralan koulun kamarimusiikkisaliin perjantaina 14.9.2018 klo 12-14.30. Aiheena on J. S. Bachin Ranskalainen sarja nro 6 E-duuri BWV 817. Paavali Jumppanen kertoo tanssisarjasta ja opettaa kahdeksaa Savonia-ammattikorkeakoulun ja Kuopion konservatorion pianistia, joista jokainen soittaa sarjasta yhden osan.

Kurssia voivat tulla seuraamaan vapaasti Kuopion konservatorion, Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikön sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön opiskelijat ja opettajat.

Paavali Jumppanen on yksi ikäpolvensa aktiivisimmista ja kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaispianisteista. Hän on esiintynyt lukuisien kuuluisten kapellimestarien kanssa ja tehnyt yhteistyötä monien aikamme säveltäjien kanssa. Kansainvälisen solistiuransa ohella Jumppanen on suosittu opettaja, joka on toiminut mm. Sibelius-Akatemian vierailevana professorina. Hän toimii kansainvälisen PianoEspoo-festivaalin taiteellisena johtajana sekä pohjoiskalottialueella järjestettävän monitaiteisen Väyläfestivaalin taiteellisen toimikunnan puheenjohtajana. Monien levypalkintojen lisäksi Paavali Jumppanen on saanut Jenny ja Antti Wihurin Rahaston tunnustuspalkinnon suomalaisen kulttuurielämän hyväksi tekemästään työstä.

Paavali Jumppasen vierailu Kuopiossa huipentuu Musiikkikeskuksen Konserttisalissa lauantaina 15.9. klo 15 pidettävään konserttiin, jonka ohjelmassa on J. S. Bachin Die Kunst der Fuge.  Jumppanen esittelee teosta Konserttisalissa klo 14 alkaen. Lisätietoa Kuopion Musiikkikeskuksen järjestämästä konsertista ja lipuista: www.kuopionmusiikkikeskus.fi/ohjelmisto/piano-recital-paavali-jumppanen