Päivitetty muuttoinfo Kuopion konservatorion oppilaille ja heidän huoltajilleen

Kuopion Musiikkikeskukselta siirtyvän opetuksen ja hallinnon väistötilat

Kuopion konservatorio muuttaa Kuopion Musiikkikeskukselta remontin vuoksi väistötiloihin vuodeksi 2018 (kevät- ja syyslukukausi 2018). Kuopion konservatorion Musiikkikeskuksella järjestetty opetus, kanslia ja vahtimestaripalvelut siirtyvät Niiralan koulun väistötiloihin (os. Huuhankatu 2). Muissa opetuspisteissä toiminta jatkuu normaalisti. Opetus alkaa Niiralan koululla 8.1.2018. Niiralan koululle siirretty opetus palaa Kuopion Musiikkikeskukselle vuoden 2019 alusta alkaen.

Suurin osa Kuopion Musiikkikeskuksella toimineesta Kuopion konservatorion hallinnosta (mm. rehtori, opintosihteerit, taloustoimisto, tuottaja-tiedottaja) muutti joulukuun 2017 alussa osoitteeseen Puistokatu 29. Puistokadun tilojen ulko-ovi pidetään aina lukittuna, joten sisälle pääsee vain soittamalla sille henkilölle, jota on tulossa tapaamaan (ellei toisin ole sovittu etukäteen).

Konservatorion tilat Kuopion Musiikkikeskuksella ovat muutto- ja rakennustyömaata joulukuussa 2017. Mikäli liikutte vielä tämän vuoden puolella Musiikkikeskuksella, noudatattehan erityistä varovaisuutta muutto- ja rakennustöistä johtuen.

Opetusjärjestelyt Niiralan koululla (os. Huuhankatu 2)

Jokaista Kuopion Musiikkikeskuksen opetustilaa vastaa Niiralassa oma väistötilansa. Opettajat tiedottavat omia oppilaitaan, mihin luokkaan Niiralassa opetus siirtyy. Myös oppilaitoksen vahtimestarit ja muu henkilökunta auttavat Niiralassa uuden opetustilan löytämisessä. Pahoittelemme muuton mahdollisesti aiheuttamaa vaivaa, ennen kuin väistötilat tulevat tutuiksi.

Käynti Niiralan koululle

• Sisäänkäynti Niiralan koulun opetustiloihin tapahtuu Teatterikujan puolelta koulun pääovesta (Kuopion Liikennepuiston puoli).
  • Vahtimestareiden työpiste sijaitsee pääoven luona (Teatterikujan puoli), heti vasemmalla sisälle tultaessa. Heiltä voi kysyä neuvoja tiloihin ja luokkiin liittyen.
  • Esteetön sisäänkäynti Niiralan koululle tapahtuu koulun sisäpihalta keskimmäisestä ovesta, Niiralankadun puolelta. Esteetön sisäänkäynti on Niiralan koulun pohjakerroksessa. Ovesta sisään tultaessa heti vasemmalla on hissi, jolla pääsee kaikkiin muihin kerroksiin, paitsi ns. välikerroksiin. Musiikkileikkikoulun vaunuparkki ja odotustila vanhemmille sijaitsee 1. kerroksessa (tähän pääsee hissillä esteetöntä sisäänkäyntiä käyttämällä). Sen sijaan muskariluokka sijaitsee välikerroksessa (puoli kerrosta pohjakerroksen sisääntulosta ylöspäin tai vastaavasti puoli kerrosta 1. kerroksesta alaspäin). Lisätietoja musiikkileikkikoulun tiloista saa musiikkileikkikoulun opettajilta.

Kuopion konservatorion tilat ja opetusluokat Niiralan koululla

Niiralan koulussa on kuusi kerrosta, jonka lisäksi talon kummassakin päädyssä on neljä ns. välikerrosta. Tilojen ristikkäiskäytöstä johtuen emme julkaise nettisivuillamme yksittäisten opettajien luokkien numeroita. Kukin opettaja tiedottaa oppilaitaan, missä luokassa hän opettaa, ja opettaja huolehtii, että oppilas löytää luokkaan vuoden ensimmäisellä tunnilla.

Tilat ja opetusluokat Niiralan koululla kerroksittain (Niiralan numeroinnilla):

• Kellarikerroksessa sijaitsevat soitinlainaamo 004, pianohuolto 007 ja lyömäsoitinluokka 003
  • Pohjakerroksessa sijaitsevat opetusluokat 111, 116, 118 sekä kirjasto
  • Välikerroksessa (pohjakerroksen ja 1. kerroksen välissä) sijaitsevat muskariluokka 104, wc:t sekä opetusluokat 131, 131a ja 143a
  • Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat kanslia ja vahtimestarit, opettajienhuone, musiikkileikkikoulun vaunuparkki ja odotustilat sekä osa Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön opetustiloista
  • Välikerroksessa (1. kerroksen ja 2. kerroksen välissä) sijaitsevat opetusluokat 201, 203, 218, 219, 220, 221
  • Toisessa kerroksessa sijaitsevat opetusluokat 229 ja 230 sekä osa Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön opetustiloista (luokat 226, 227, 228)
  • Välikerroksessa (2. kerroksen ja 3. kerroksen välissä) sijaitsevat Kamarimusiikkisali ja Tanssisali
  • Kolmannessa kerroksessa sijaitsevat opetusluokat 240, 241, 242 sekä Tanssisalin tyttöjen pukuhuone 243
  • Välikerroksessa (3. kerroksen ja 4. kerroksen välissä) sijaitsevat Tutkintosali 259 sekä opetusluokat 251 ja 252
  • Neljännessä kerroksessa sijaitsevat opetusluokat 253, 254, 255, 256, 257

Huomioittehan, ettei hissillä pääse välikerroksiin.

Esiintymistoiminta Niiralan koululla

Niiralan koululla ei ole kooltaan yhtä isoja esitystiloja kuin Kuopion Musiikkikeskuksella. Tästä johtuen tanssinäytöksille sekä isommille konserteille, produktioille ja festivaaleille etsitään tapahtumakohtaiset tilat muualta (mm. Kuopion taidelukio Lumit, Kulttuuriareena 44, Sotku jne.). Opettajat tiedottavat oppilaitaan, missä näytösten tai konserttien harjoitukset ja esitykset pidetään.

Kuopion konservatorion tuottamat oppilaskonserttisarjat Tiistaisarja (tiistaina klo 19-20) ja Torstaituokio (torstaina klo 18-19) järjestetään vuonna 2018 Niiralan koulun Kamarimusiikkisalissa. Sarjojen ilmoittautumiskansioiden paikkaa voi tiedustella vahtimestareilta tammikuun alussa.

Kuopion konservatorion tapahtumatiedotusta voi seurata mm. konservatorion Wilmassa, nettisivuilla, Facebook-sivuilla, Instagramissa ja Twitterissä.

Soitinkaapit (mikäli käytössäsi on)

Niiralan koululla on käytössä soitinkaapit, joihin voi saada avaimen vahtimestareilta tammikuussa 2018.