Ranskalaiset, unkarilaiset ja venäläiset sävelet soivat kevään Tempo-sarjassa

Kuopion konservatorion tämän kevään Tempo-konserttisarjassa soivat ranskalaiset, unkarilaiset ja venäläiset sävelet. Luvassa on kaksi upeaa kamarimusiikkikonserttia, joiden esiintyjät ovat Kuopion konservatorion nykyisiä ja entisiä opettajia.

Perjantaina 4.5. klo 18 Kuopion kaupungintalon juhlasalissa sukelletaan ranskalaisen liedin ja kamarimusiikin pariin. Ilta ranskaksi -konserttia tähdittävät Anna Immonen, sopraano, Jarna Virtanen, käyrätorvi, Vaida Žygaitė-Šereckė, alttosaksofoni ja Saara Kastarinen, piano. He esittävät duo- ja triokokoonpanoilla mm. Henri Duparcin, Jean Françaix’n, Jules Massenet’n, Darius Milhaudin sekä Francis Poulencin tuotantoa. Ohjelmassa on niin ranskalaisia klassikkoteoksia kuin harvemmin kuultuja helmiä romantiikasta nykymusiikkiin.

Tiistaina 8.5. klo 19 Kuopion kaupungintalon juhlasalissa tehdään musiikkimatka Unkarin pustalta Venäjän aroille sellisti Timo Törmän ja pianisti Risto Kyrön johdolla. Illan aloittaa Johannes Brahmsin Sonaatti sellolle ja pianolle nro 2 F-duuri op. 99. Sen jälkeen luvassa on unkarilaisen György Ligetin Soolosellosonaatti sekä venäläisen Sergei Prokofjevin Sonaatti sellolle ja pianolle op. 119. Konsertin päättää David Popperin Unkarilainen rapsodia op. 68. Prahalaissyntyinen itävaltalaissellisti ja -säveltäjä Popper toimi aikanaan mm. Unkarin kansallisen kuninkaallisen musiikkiakatemian professorina, ja tässä teoksessa hän käyttää useita mustalaismusiikin aiheita.

Konsertteihin myydään ovelta ohjelmia käteisellä (à 10€). Ohjelmamyynti aukeaa puolta tuntia ennen kunkin konsertin alkua.

Kuopion konservatorion, Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikön sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön oppilaat, opiskelijat ja henkilökunta saavat konsertteihin ilmaisen ohjelman ovelta.

 

 

Seuraa Tempo-sarjaa Facebookissa!

 

 

Lisätiedot:

Tuottaja-tiedottaja Anu Piispanen

Kuopion konservatorio

anu.piispanen@kuopionkonservatorio.fi

puh. 044 7279 216

 

www.kuopionkonservatorio.fi

www.facebook.com/kuopionkonservatorio

Twitter: @Kuopionkonsa

Instagram: @kuopionkonservatorio