Saarijärven kanteleet soivat Tempo-sarjan syyskauden avauskonsertissa

Kati Rantalan ja Jenni Venäläisen kanteleduo Tikkursby avaa Kuopion konservatorion Tempo-sarjan syyskauden. Tiistaina 31.10. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa kuultavan Tikkursby – Tikulla koreasti -konsertin ohjelmassa on pelimannimusiikkia, arkaaista kanteleperinnettä sekä kaksikon omaa tuotantoa. Duon soitin, Saarijärven kantele, on hieman harvinaisempi kantelemalli, jota soitetaan lyhyellä puutikulla. Niin sanotun tikkukanteleen monipuolisuus kuuluu kaksikon musiikissa, joka on energisen tikutuksen, pehmeän näppäilyn ja rytmikkäiden bassoriffien täyttämää.

Raahesta lähtöisin oleva Rantala toimii kanteleensoiton ja musiikkileikkikoulun opettajana Kuopion konservatoriossa, ja kuopiolaistaustainen Venäläinen puolestaan tuntiopettajana Käpylän musiikkiopistossa ja Sipoon kansalaisopistossa. Syksyllä 2011 yhteisten soittotuntien pohjalta perustettu Tikkursby-duo on esiintynyt muun muassa Kihaus Folkissa Rääkkylässä, Siilifolkissa Siilinjärvellä, Etno-Espassa Helsingissä sekä Sommelo-festivaalilla Vuokkiniemessä.

Kuopion konservatorion Tempo-sarjassa on tänä syksynä luvassa myös kaksi muuta konserttia perjantaina 1.12. Sarjaa on järjestetty keväästä 2015 lähtien ja siinä esiintyvät pääasiassa oppilaitoksen omat opettajat.

Kanteleduo Tikkursbyn konserttiin myydään lippuja, hinnat 15€/10€ ovelta käteisellä. Lipunmyynti aukeaa puoli tuntia ennen konsertin alkua. Kuopion konservatorion henkilökunnalla, oppilailla ja opiskelijoilla on konserttiin vapaa pääsy. Konsertti on väliajaton ja se on osa Kuopion kaupungin ”Sata vuotta hyvinvointia edistämässä”-ohjelmahanketta.

 

Seuraa Tikkursby – Tikulla koreasti -tapahtumaa Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1670680812977304

Kuuntele Saarijärven kantele-duo Tikkursbyn soittoa: https://soundcloud.com/tikkursby-duo

Seuraa duoa Facebookissa: https://www.facebook.com/tikkursby

 

Lisätiedot:

www.kuopionkonservatorio.fi/tempo

www.facebook.com/kuopionkonservatorio

Twitter: @Kuopionkonsa

Instagram: @kuopionkonservatorio