Syyslukukauden opetus aloitetaan lähiopetuksena – yli 12-vuotiailla kiihtymisvaiheen mukaiset maskisuositukset

Tiedotetta päivitetty 5.8.2021

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alue siirtyi heinäkuun lopussa koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen. Itä-Suomen aluehallintovirasto on kuitenkin viimeisimmässä 30.7.2021 julkaisemassaan tiedotteessaan linjannut, ettei edellytyksiä toistaiseksi ole kokoontumisrajoitusten asettamiselle Pohjois-Savon alueella. Niin ikään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 5.8.2021 julkaisemassa suosituksessa todetaan, ettei toimialamme oppilaitosten opetustoimintaan lähtökohtaisesti sovelleta yleisiä kokoontumisrajoituksia.

Näin ollen Kuopion konservatorion syyslukukauden opetus aloitetaan lähiopetuksena, ellei epidemiatilanne ja sitä myöten viranomaisten antamat ohjeistukset muutu. Huoltajien ja yli 12-vuotiaitten oppilaiden ja opiskelijoiden on hyvä silti huomioida Kuopiossa voimassa olevat kiihtymisvaiheen mukaiset maskisuositukset. Maskia suositellaan käytettäväksi kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa, kuten harrastustoiminnan sisätiloissa. Lisätietoa ajankohtaisista suosituksista voi lukea Kuopion kaupungin sivuilta.

Muistattehan opintojen alkaessa myös turvavälit ja hyvän käsihygienian, ja että oppilaitoksen tiloihin saa tulla vain terveenä. Kuopion konservatorio huolehtii toiminnassaan tartuntatautilain mukaisten koronavirustaudin leviämisen estämiseen tähtäävien velvoitteiden täyttämisestä. Velvoitteet liittyvät mm. tilojen ja pintojen puhdistamiseen, käsihygieniaan ja turvaväleihin.