Talvikamari-festivaali saa taas Kuopion Musiikkikeskuksen soimaan ja tanssimaan 18.–24.2.2017!

Kuopion konservatorion, Savonia-AMK:n musiikin ja tanssin osaston ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön opiskelijoiden ja oppilaiden tanssi- ja yhteismusisointiryhmät esiintyvät viikon ajan Musiikkikeskuksen Kamarisalissa ja Valohallissa. Esiintyjät kattavat koko oppilaitosten kirjon perusopetuksen oppilaista ammattiopiskelijoiksi ja avoimen konservatorion senioriorkesterilaisiin!

Talvikamari-festivaali juhlii tänä vuonna omalla tavallaan Suomen 100-vuotista taivalta. Musiikki oli tärkeässä roolissa kun suomalaisten kansallishenkeä nostatettiin 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei suomalaista musiikkikulttuuria olisi ilman ulkopuolisia vaikutteita ja niin tälläkin festivaalilla kuullaan musiikkia maailman joka laidalta tyylilajista toiseen.

Lauantai kuuluu lapsille iloisten konserttien ja soitinpolun muodossa, sunnuntaina päästään Euroopan kiertueen kautta juhlimaan sinivalkoisia säveliä. Maanantaina ja tiistaina salin täyttää ensin jousisoitinmusiikki jatkuen iltaan barokin ja klassismin ajan musiikilla sekä ripauksella uudempia tuulia. Keskiviikon konsertit nautitaan mukavasti Valohallissa vaikka kahvion antimia maistellen. Luvassa rytmimusiikin ja tanssin yhdistelmiä. Torstain maraton alkaa kuoromusiikilla jatkuen Amerikan mantereen ja romantiikan ajan konserttien myötä Talvikamariklubille ravintola Pannuhuoneeseen. Festivaalin päätöspäivänä palataan juurillemme konsertissa, jossa kuullaan monenlaisia sovituksia kansanmusiikista meiltä ja muualta.

Ryhmiä jalkautuu myös pop up -konsertteihin eri puolille kaupunkia, joten varautukaa kaupungilla kulkiessanne törmäämään konsertoiviin esiintyjiin! Pop up -konserttien esiintymispaikat ja aikataulut löytyvät festivaaliesitteen takakannesta sekä nettisivuilta.

Tervetuloa viettämään kanssamme yhteismusisoinnin juhlaa!

www.kuopionkonservatorio.fi/talvikamari/

Facebookissa: www.facebook.com/events/716584198512647