Perusopinnot: Nykytanssi / Baletti

 

 

 

Tanssin perusopintoihin voidaan siirtyä suoraan tanssin varhaisiän opinnoista tai ilmoittautua/hakea tanssin perusopetuksen hakujen yhteydessä, aloitusikä perusopintojen alkutasolla on yleensä 9-10 vuotta.

 

Tanssin perusopetuksessa oppilas valitsee pääaineekseen nykytanssin tai baletin.

Nykytanssi pohjaa moderniin tanssiin ja ottaa vaikutteita monesta eri tanssitekniikasta ja tyylistä. Oman mausteensa nykytanssiin tuo jokaisen opettajan ainutlaatuinen lähestymistapa. Nykytanssille ominaista on monipuolinen kehon- ja lattiankäyttö, improvisaatio sekä luova lähestymistapa liikkeeseen. Balettitunneilla opiskellaan klassisen baletin perinnettä ja estetiikkaa. Balettitunti sisältää tankosarjoja, keskilattiaharjoituksia, hyppyjä, piruetteja, tanssisarjoja sekä keskitasosta lähtien varvastossutyöskentelyä.

 

Perusopintojen rakenne

 

Alkutaso: Pääaineen opetusta kahdesti viikossa 60 +60 minuuttia, musiikkitaito 1

Keskitaso: Pääaineen opetusta kahdesti viikossa 60 + 75 minuuttia, akrobatia, tanssin oheisharjoittelu

Jatkotaso: Pääaineen opetusta kahdesti viikossa 75 +90 minuuttia, improvisaatio, koreografia, tanssitieto sekä oppilaan valinnan mukaan yksi tanssitekninen aine (nykytanssi, baletti tai jazztanssi)

 

Kuopion konservatorion tanssitunneilla kaikki oppilaat opiskelevat koreografian perusteita aluksi pääaineen yhteydessä ja jatkotasolla erillisellä kurssilla. Oppilaat saavat esittää omia teoksiaan jo käsitteeksi muodostuneessa ”Omat tanssit”-illassa, joka järjestetään vuosittain syyslukukauden loppupuolella. Kaikki oppilaat esiintyvät vuosittain myös kevätnäytöksessä. Pyrimme järjestämään myös muita isompia ja pienempiä esiintymistilaisuuksia. Halutessaan oppilas voi opiskella pääaineena sekä balettia että nykytanssia, jolloin oppilas sitoutuu treenaamaan 4-5 kertaa viikossa.

 

Perusopintojen jälkeen

Perusopinnot suoritettuaan oppilas voi opettajansa kanssa keskusteltuaan siirtyä tanssin syventäviin opintoihin tai siirtyä Avoimen konservatorion puolelle.