TEMPO-SARJA: LIBERTANGO KESKIVIIKKONA 4.5. KLO 19 KUOPION MUSIIKKIKESKUKSEN KAMARIMUSIIKKISALISSA

Kevään 2016 Tempo-sarja huipentuu harmonikkataiteilija Petri Makkosen soolo-, duo- ja triosävellyksistä sekä Piazzollan Libertangon rytmikkäästä kvartettisovituksesta koostuvaan Libertango-konserttiin.

 

Konsertissa esiintyvät Makkosen lisäksi Rauno Tikkanen, Pasi Horttanainen ja Tapio Nykänen. Konsertti järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa keskiviikkona 4.5. klo 19. Liput ovat 15 / 10 € ovelta käteisellä ja lipunmyynti alkaa tuntia ennen konserttia. Kuopion konservatorion henkilökunnalla ja opiskelijoilla on tapahtumaan vapaa pääsy.

 

Petri Makkosen harmonikkasävellyksissä yhdistyvät persoonallisella tavalla vaikutteet muun muassa klassisesta ja modernista taidemusiikista, tango nuevosta, kansanmusiikista, pop- ja jazz-musiikista sekä musiikkiteatterista. Maailmalla Makkonen tunnetaan erityisesti virtuoositeoksistaan, joista monet ovat kansainvälisten harmonikkakilpailuiden kantaohjelmistoa ja useimmiten myös suosituinta suomalaista musiikkia. Ansiokkaasta urasta kansainvälisen harmonikkataiteen saralla Petri Makkoselle myönnettiin Moskovan harmonikkafestivaaleilla vuonna 2006 Hopeinen levy -tunnustuspalkinto, jonka suomalaisista toistaiseksi on hänen lisäkseen saanut vain professori Matti Rantanen.

 

Makkosen lapsille suunnatut sarjat ovat vakiinnuttaneet asemansa kotimaamme keskeisessä harmonikkaopetusmateriaalissa. Hänen musiikkiaan on esimerkiksi ollut valtakunnallisten, Minä soitan harmonikkaa -kilpailuiden pakollisina kappaleina jo kymmenkunta kertaa. Makkonen toimii Kuopion konservatorion lehtorina myös esiintyen estradeilla varsin ahkerasti sekä solistina että eri musiikkityylejä edustavissa kokoonpanoissa, myös teatterimuusikkona. Lisäksi hän toimii Siilifolk-festivaalin kapellimestarina sekä kilpailujen jurytehtävissä.

 

Kuopion konservatorio on tuottanut vuoden 2015 alusta lähtien Tempo-sarjaa, jonka kautta oppilaitos haluaa tarjota opettajakunnalleen mahdollisuuksia taiteelliseen työskentelyyn, ja sitä kautta oman ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Sarjassa esitetään 2–4 konserttia, tanssiesitystä tai muuta produktiota lukuvuodessa.

 

Tapahtuma Facebookissa:

facebook_logo_white