TEMPO-SARJAN PIANOKONSERTISSA KUULLAAN SUOMEN KANTAESITYS JA MATKATAAN PYHYYDEN LÄHTEILLE PIANOTAITEILIJA KATARIINA LIIMATAISEN JOHDATTAMANA

bussimainos-tempo-jpeg

Tämän syksyn Tempo-sarjassa saadaan sukeltaa pianomusiikin upeaan maailmaan, kun pianotaiteilija Katariina Liimatainen vie Pyhyyden lähteillä -konsertin Juankoskelle, Siilinjärvelle ja Kuopioon.

Konsertin ohjelma koostuu ranskalaisen impressionismin ja täysverisen romanttisen pianokirjallisuuden teoksista, särmänä permiläissäveltäjä Vasilij Kulikovin teoksen Suomen kantaesitys. Kulikovin vaikuttavan teoksen sävelkieli tuo mieleen Arvo Pärtin minimalismin.

Claude Debussyn Bergamasque-sarjan osat luovat muistikuvia menneen ajan tansseista, keskiössä tunnettu Clair de Lune, joka on saanut nimensä Paul Verlainen samannimisestä runosta. Sarjan otsikko viittaa Bergamon kaupunkiin Italiassa. Myös Franz Liszt Franciscus-legendallaan johdattaa kuulijan Italiaan, keskiaikaiseen Assisiin, pyhyyden ja linnunliverryksen äärelle. Lisztin teos Geneven kellot Vaellusvuodet-sarjan Sveitsi-osiosta on nocturno kuulassa alppijärvimaisemassa kirkonkelloineen. Ilmari Hannikainen maalaa mystisin ja kirkkain sävelin veden solinaa teoksessaan Suihkulähteellä. Konsertin laajamuotoiset teokset, belgialaisen César Franckin Preludi, koraali ja fuuga sekä Lisztin Weinen, klagen -variaatiot ammentavat samasta lähteestä Bach-vaikutteineen.

Katariina Liimatainen on konsertoinut laajalti kotimaassa sekä useissa Euroopan maissa ja Venäjällä omin konsertein ja kamarimuusikkona sekä esiintynyt useiden orkesterien solistina. Liimatainen on palkittu niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä pianokilpailuissa (mm. Maj Lind-kilpailu ja kansainvälinen Franz Liszt-pianokilpailu), pitänyt mestarikursseja kaikissa pohjoismaissa ja eri puolilla Eurooppaa sekä toiminut pianokilpailujen juryssä kotimaan lisäksi Italiassa ja Venäjällä. Syksystä 2012 lähtien hän on toiminut Kuopion konservatorion pianonsoiton yliopettajana.

Liput ovat 15 / 10 € ovelta käteisellä ja lipunmyynti alkaa tuntia ennen konserttia. Kuopion konservatorion henkilökunnalla ja opiskelijoilla on tapahtumaan vapaa pääsy.

Pyhyyden lähteillä -konsertit:
Juankoskella keskiviikkona 21.9. klo 18
Siilinjärvellä tiistaina 4.10. klo 19
Kuopiossa tiistaina 11.10. klo 19

Konsertti aloittaa Kuopion konservatorion Tempo-sarjan syksyn ohjelmakauden. Sarjassa esitetään 2–4 konserttia, tanssiesitystä tai muuta produktiota lukuvuodessa. Ilmoituksia tulevista tapahtumista voi seurata Kuopion konservatorion tapahtumakalenterista www.kuopionkonservatorio.fi/calendar/kuopion-konservatorion-tapahtumat